Saksan cupin loppuottelusta pannukakku Lukas Hradeckylle ja Leverkusenille, suomalaisvahdille kohtalokas imaisu – Bayern Münchenin ylivoima jatkuu

Suomen jalkapallomaajoukkueen ja saksalaisen Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky ei saanut ansiolistaansa toista Saksan cupin voittoa, kun Bayern München murjoi lauantain loppuottelussa Leverkusenia maalein 4–2. Kolmannen kerran Saksan cupin finaalissa pelanneelle Hradeckylle tappio oli toinen. Cup-mestaruuden hän voitti Frankfurtin paidassa 2018.

Hradeckyn Leverkusen ei ole voittanut pokaaliakaan 27 vuoteen, joten lääketehtaan seurassa odotukset loppuottelulle olivat kovat. Pelaajille paine oli ehkä liiankin kova, koska Leverkusenin peli oli alusta asti kovin jähmeää.

Cup-finaaleissa marinoitu Bayern München ei kauaa Leverkusenin jännittyneisyyttä katsellut, vaan puolustaja David Alaba upotti aloitusmaalin jo vartin pelin jälkeen lähivapaapotkusta. Serge Gnabry naulasi 2–0-maalin hetkeä myöhemmin.

Robert Lewandowskin 3–0-maalin Hradecky saa ottaa omaan piikkinsä, sillä kaukolaukaus valahti maalivahdin käsien kautta jalkojen välistä verkkoon. Lewandowski onnistui vielä uudestaan 89. minuutin osumallaan.

Ottelu pelattiin Berliinin olympiastadionilla ilman yleisöä, mikä suretti kuudennen Saksan cupin voittonsa pelannutta Thomas Mülleria.

– Onhan tämä vähän surullinen hetki. Kun fanit puuttuvat tällaisesta cup-finaalista, niin eihän se ole sama asia, hyökkääjä sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Bayern otti askeleen lähemmäs triplaa

Lauantaina Müller siirtyi yksin johtoon eniten cup-otteluvoittoja saavuttaneena Bayern-pelaajana (48 voittoa). Bayernista on kuitenkin tullut Saksassa jo niin suuri, ettei kotimaan liigan voitto (tällä kaudella 8. peräkkäin) tai cupin voitto (seurahistorian 20:s) ole enää puheenaihe.

Bayernin voiton sijaan puhutaan Bayernin mahdollisuudesta voittaa tällä kaudella himoittu tripla. Se edellyttäisi Mestarien liigan voittoa elokuussa. Edellisen kerran Bayern voitti triplan 2013.

– Pidämme nyt lyhyen tauon ja sitten varmistamme, että olemme huippukunnossa yrittäessämme voittaa triplan. Viime viikkoina on nähty, miten motivoitunut ja nälkäinen Bayern München on, joukkueen kapteeni, maalivahti Manuel Neuer sanoi AFP:n mukaan.

Mestarien liigan kausi on tarkoitus pelata loppuun elokuussa. Elokuussa pelataan loppuun myös Eurooppa-liigan kausi, jolloin Leverkusen saa uuden mahdollisuuden päättää seuran pokaaliton aikakausi.

Lue myös:

    Uusimmat