Gianluigi Buffon, 42, venyi voittoon ja upeaan ennätykseen – maalivahdin mykistävä ura Italiassa ylitti jo Paolo Maldinin saavutuksen

42-vuotiaasta maalivahdista Gianluigi Buffonista tuli lauantaina Serie A:n kaikkien aikojen eniten otteluita pelannut mies.

Buffon torjui Juventuksen 4–1-voittoon paikallisvastustaja Torinosta ottelussa, joka oli hänen Serie A -uran 648:s. Maalivahti ohitti saavutuksellaan Milan-legenda Paolo Maldinin.

Buffonin mammuttimainen ura Serie A:ssa alkoi marraskuussa 1995, kun hän torjui Parman maalin suulla 0–0-tasapelin Milania vastaan. Buffon oli tuolloin 17-vuotias. Myös Maldini pelasi tuossa ottelussa.

648 ottelussaan Buffon on päästänyt yhteensä 525 maalia ja pitänyt maalinsa puhtaana peräti 296 kertaa.

Koko urallaan kaikki seurajoukkueet ja maajoukkue mukaan luettuna Buffon on pelannut yhteensä 1 115 ottelua. Juventuksen ja Italian lisäksi hän on edustanut Parmaa ja Paris Saint-Germainia.

Ikinuori Buffon teki hiljattain jatkosopimuksen, joka kattaa myös seuraavan kauden Juventuksessa.

Juventus on tällä kaudella jälleen matkalla Italian liigamestaruuteen eli himoittuun Scudettoon. Kaula toisena olevaan Lazioon on kasvanut jo seitsemään pisteeseen.

Torinoa vastaan maalinteossa onnistuivat Paulo Dybala, Juan Cuadrado ja Cristiano Ronaldo. Juven viimeinen osuma oli Torino-pelaajan oma maali.

Lue myös:

    Uusimmat