Mainos

Berliinin rekkaiskusta epäilty otti selfien minuutteja ennen iskua – "Veljeni, rukoile puolestani"

Berliinin rekkaiskusta epäilty Anis Amri lähetti tekstiviestin turma-auton ohjaamosta vain minuutteja ennen Berliinin joulutorilla tapahtunutta iskua, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisi löysi miehen matkapuhelimen tapahtumapaikalta iskun jälkeen.

– Veljeni, kaikki on hyvin, jumalan tahdon mukaisesti. Olen nyt autossa, rukoile minun puolestani veljeni, rukoile puolestani, viestissä kerrotaan lukeneen.

Süddeutsche Zeitung -lehti on arvioinut, että Amri lähetti viestin ja rekka-auton ohjaamossa ottamansa selfien 40-vuotiaalle tunisialaismiehelle, joka pidätettiin epäiltynä yhteyksistä Berliinin iskuun keskiviikkona. Mies kuitenkin vapautettiin torstaina. Syyttäjien mukaan hänellä ei ollut osuutta iskuun, eikä hän toiminut yhdessä Anis Amrin kanssa. 

Amria ei pidetty vakavana uhkana

Saksan terrorismin torjuntaan erikoistuneet viranomaiset pitivät epätodennäköisenä, että Berliinin rekkaiskusta epäilty Anis Amri syyllistyisi hyökkäykseen. Asiasta uutisoi saksalaislehti Süddeutsche Zeitung torstaina.

Viranomaisilla oli kuitenkin yksityiskohtainen kansio Amrin tiedoista, ja he tiesivät, että Amri oli tiiviisti mukana Saksan radikaali-islamistien verkostossa ja että tämä oli etsinyt netistä ohjeita pommien rakentamiseen.

Viimeisen kerran Amrin tietoja päivitettiin vain viisi päivää ennen kuin berliiniläiselle joulutorille tehdyssä iskussa kuoli 12 ihmistä viime viikolla.

Amri oli luokiteltu kahdeksankohtaisella, mahdollista vaaraa mittavalla asteikolla kategoriaan viisi, kun korkein uhka saa numeron yksi.

2:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.