Saksa käyttänyt 55 000 euroa Angela Merkelin hiuksiin ja meikkaukseen, vaikka hän ei ole enää virassa

Saksan nykyisen liittokansleri Olaf Scholzin hius- ja maskeerauspalveluihin on kulunut tänä vuonna enemmän rahaa kuin entisen liittokansleri Angela Merkelin.

Saksa on käyttänyt yli 55 000 euroa Saksan entisen liittokansleri Angela Merkelin hiuksiin ja meikkiin sen jälkeen, kun hän lopetti virassaan vuonna 2021. Asiasta kertoo Politico.

Asia paljastui Politicon mukaan Tagesspiegel-lehden saamista asiakirjoista. Tagesspiegelin edellisen raportin mukaan Merkel turvautuu nykyään uuteen itsenäiseen hius- ja meikkitaiteilijaan entisen pitkäaikaisen meikkaajansa sijasta.

Merkelin uusi meikkaaja asuu Berliinissä ja työskentelee myös muotisuunnittelijana. Liittokanslerin virasto maksaa Merkelin meikki- ja hiuskuluista sekä julkisia että yksityisiä tilaisuuksia varten.

Kuluja on kertynyt vuonna 2023 tähän mennessä 17 200 euron verran. Vuonna 2022 kuluja kertyi 37 780 euron verran.

– Kustannukset liittyvät jatkuvien virkatehtävien hoitamiseeen riippumatta siitä, ovatko ne julkisia vai ei, Saksan liittokanslerin virasto kertoi Tagesspiegelille.

Luottamustoimissa olevien henkilöiden hius- ja meikkipalveluiden kasvavat kustannukset ovat herättäneet kritiikkiä Saksassa ennenkin. Veronmaksajien yhdistyksen puheenjohtaja Reiner Holznagel on todennut, että kustannukset olisi vähennettävä minimiin ja epäselvissä tapauksissa maksu pitäisi tehdä yksitysesti.

Myös Saksan nykyinen liittokansleri Olaf Scholz on Tagesspiegelin mukaan aiheuttanut kustannuksia Saksalle hiuksiin ja maskeeraukseen liittyen. Tänä vuonna Scholz on käyttänyt maskeeraukseen ja hiuksiin 21 808 euroa. Vuonna 2022 näihin kului 39 910 euroa.

Scholzin aikana valokuvaajiin sekä kampaajiin ja meikkaajiin käytetyt varat nousivat 1,5 miljoonaan euroon Scholzin ensimmäisen kokonaisen hallituskauden aikana vuonna 2022. Tämä oli 80 prosenttia enemmän kuin Merkelin hallituksen viimeisenä kautena vuonna 2021.

Lue myös:

    Uusimmat