- Tenonlohta - kanttarelleja - inkivääriä - omenaa - appelsiinia - porkkanoita - hapankaalia - chilipaprikaa - palsternakkaa - kyssäkaalia - puolukoita - Vita Novaa
Harri Syrjäsen ja Sakari Kuosmasen menu:
Haudutettua kyssäkaalia
2 dl kermaa 1 tl kuminaa 1 tl kurkumaa 1 tl currya
Kuori ja pilko kyssäkaali. Freesaa voissa ja lisää mausteet. Lisää kerma ja hauduta 14 minuuttia.
Savolaisen kokin kasvissetti
1 porkkana 1 palsternakka 2 rkl hapankaalia 1/4 kyssankaalia 1 dl kermaa 1 dl valkoviiniä
Pilko kasvikset. Kuullota kattilassa. Lisää valkoviini ja kerma. Hauduta 14 min. ja lisää päälle kastike.
Täytettyä lohta
200 g lohifilettä paksusta osasta 1 porkkana 1 omena pieni pala inkivääriä (kuorittuna) 1/2 rasia hapankaalia 2 rkl puolukoita
Leikkaa lohen keskelle 4 cm pituinen viilto horisonttaalisesta. Suikaloi porkkana, omena sekä inkivääri ja tunge kalan viiltoon. Paista pannulla nahkapuoli alaspäin 5 min. ja loppukypsennä uunissa 5 min. 200 c:ssa. Paista pannulla kevyesti hapankaalia ja lisää puolukat. Tarjoile lisäkkeeksi lohen kanssa.