Sakari Kuosmasen kassi:

- Tenonlohta - kanttarelleja - inkivääriä - omenaa - appelsiinia - porkkanoita - hapankaalia - chilipaprikaa - palsternakkaa - kyssäkaalia - puolukoita - Vita Novaa

Harri Syrjäsen ja Sakari Kuosmasen menu:

Haudutettua kyssäkaalia

2 dl kermaa 1 tl kuminaa 1 tl kurkumaa 1 tl currya

Kuori ja pilko kyssäkaali. Freesaa voissa ja lisää mausteet. Lisää kerma ja hauduta 14 minuuttia.

Savolaisen kokin kasvissetti

1 porkkana 1 palsternakka 2 rkl hapankaalia 1/4 kyssankaalia 1 dl kermaa 1 dl valkoviiniä

Pilko kasvikset. Kuullota kattilassa. Lisää valkoviini ja kerma. Hauduta 14 min. ja lisää päälle kastike.

Täytettyä lohta

200 g lohifilettä paksusta osasta 1 porkkana 1 omena pieni pala inkivääriä (kuorittuna) 1/2 rasia hapankaalia 2 rkl puolukoita

Leikkaa lohen keskelle 4 cm pituinen viilto horisonttaalisesta. Suikaloi porkkana, omena sekä inkivääri ja tunge kalan viiltoon. Paista pannulla nahkapuoli alaspäin 5 min. ja loppukypsennä uunissa 5 min. 200 c:ssa. Paista pannulla kevyesti hapankaalia ja lisää puolukat. Tarjoile lisäkkeeksi lohen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat