Saitko sähköpostin "poliisilta"? Tee rikosilmoitus

Varsinais-Suomen poliisi varoittaa uudesta huijausviestistä, jonka tarkoituksena on kalastella ihmisten verkkopankkitunnuksia.

Poliisin mukaan useat ihmiset ovat saaneet joulukuun aikana sähköpostiviestin, jonka lähettäjänä olisi poliisi. 

Tosiasiassa rikolliset ovat lähettäneet sähköposteja, joiden tarkoituksena on saada haltuunsa verkkopankkitunnuksia. 

Yksi esimerkki huijausviestistä: 

Hei,

meillä on syytä epäillä teidän verkkopankkitunnusten joutuneen kopioiduksi.

Pyydämme teitä joko käymään lähimmällä poliisiasemallanne rikosilmoituksen vastaanottotiskillä ja esittäkää tämä seuraava rikosnumero R/13/33/2013, tai voitte lähettää seuraavat tiedot meille sähköpostitse:

- Valokuva henkilöllisyystodistuksesta (ajokortti, passi tai henkilökortti)

- Verkkopankkitunnuksenne käyttäjätunnus ja salasana

- Valokuva verkkopankkitunnuksenne avainlukulistastanne

Ottakaa henk.todistus mukaan käydessä poliisiasemalla, tai jos lähetätte tiedot sähköpostilla, kirjaamme rikosilmoituksen ilman henkilökohtaista käyntiä poliisilaitoksella.

Poliisi painottaa, ettei se lähetä vastaavanlaisia viestejä. Viestissä oleva rikosilmoitusnumero ei kuulu mihinkään poliisin käytössä olevaan numerosarjastoon.

Viestin yhteydessä on kuvake, jota klikkaamalla viestin pitäisi lähteä nimetylle poliisihenkilölle poliisin sähköpostijärjestelmään. Klikattaessa kuvake kuitenkin muuttuu uudeksi outlook-sähköpostiosoitteeksi, jollaista poliisi ei käytä.

Poliisi kehottaa ihmisiä erityiseen varovaisuuteen tällaisten kyselyviestien suhteen, eikä niihin pidä missään tapauksessa vastata. Mikäli olet saanut vastaavanlaisen viestin, tee asiasta rikosilmoitus poliisille.

 

Lue myös:

    Uusimmat