Mainos

Sairauspoissaolot vähentyneet taantuman aikana

Taantuma näyttää vaikuttavan myönteisesti työssä jaksamiseen, mikäli tilastoihin on uskominen. Sairauden vuoksi pois työmaalta oltiin sekä vuonna 2009 että 2008 vähemmän kuin aiempina vuosina.

Selvää on, että työn kuormittavuus on kuitenkin lisääntynyt monilla työpaikoilla irtisanomisten myötä.

Terveystalon työterveyspalveluiden johtaja Sari Anthoni uskoo, että sairauslomien määrän supistumista selittää pelko.

- Mitä tuolta kentältä olen kuullut, niin ihmiset eivät uskalla tai viitsi valittaa väsymystään, koska myös työttömiä on nyt paljon.

Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Kari-Pekka Martimo sen sijaan uskoo, että sairauspoissaoloja on aiempaa vähemmän sen vuoksi, että työnantajat panostavat työterveyshuoltoon nyt aiempaa enemmän.

- Panostukset ovat kasvaneet koko ajan. Se mikä tässä ilahduttaa palveluntuottajan näkökulmasta on se, että enää ei tuijoteta niinkään sitä hintalappua, vaan lähdetään hakemaan vaikuttavia ratkaisuja, oli kyseessä sitten sairauspoissaolot, työhyvinvointi, työturvallisuus tai työkyvyttömyyseläkkeet.

Kiire rasittaa palkansaajia nyt aiempaa vähemmän

Työterveyslaitoksen tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan joka kolmas palkansaaja pitää työtään henkisesti rasittavana. Lisäksi joka toinen palkansaaja kertoo, että usein työntekoa varjostaa kiire. Sekä tuntemukset kiireestä että työn rasittavuudesta ovat kuitenkin vähentyneet taantuman aikana.

- Vuonna 2009 työnteon mielekkyys koettiin paremmaksi kuin edellisinä vuosina. Tässä voi olla sellainen ilmiö, että silloin kun uutiset taloudesta ovat pääasiassa negatiivisia, niin oma tilanne tuntuukin suhteellisen positiiviselta, toteaa Martimo.

Katso Nina Rahkolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.