Mainos

Sairaanhoitaja Sirkku Hieta: Sairaalan arki ei ole kuin suoraan tv-sarjoista

Lastenklinikan sairaanhoitaja Sirkku Hieta kertoo, millaista oli osallistua ohjelman kuvauksiin. Entä miten sairaalan arki eroaa tv-sarjoista?

Pieniä potilaita -sarjassa on seurattu Lastenklinikan lääkäreiden ja sairaanhoitajien työtä kahden jakson ajan. Sairaanhoitaja Sirkku Hieta kertoo AVAlle, miltä on tuntunut, kun kamera seuraa omaa työtä.

– Tämä on ollut tosi mielenkiintoista, Hieta kertoo.

Vaikka sairaalan arki on hektistä ja työn vakavuus ymmäretään, voivat sairaanhoitajat kokea potilaiden kanssa myös ilon hetkiä ja jopa hassutteluja.

– Toivon, että tästä tulee sellainen kuva, että sairaanhoitajat voivat olla erilaisia. Vaikka on lastensairaanhoitaja, ei tarvitse olla samassa muotissa; voi olla erilainen ja hassu.

Ulkomaalaiset sairaalasarjat, kuten Teho-osasto, Grayn anatomia ja Rakkauden anatomia ovat Suomessakin suosittuja. Onko arki samanlaista kuin sairaalasarjoissa?

– Teho-osastossa oli paljon sellaista, mitä ei oikeasti voi elämässä tapahtua. Täällä eivät heiluriovet heilu samalla, kun joku tulee sisään ja toinen istuu rinnan päällä ja yrittää elvyttää. Sellaisia ei täällä oikeasti näe, Hieta hymyilee.

– En katsellessa ajattele sarjoja ammatillisesti, että "ahaa, tuolla tavalla teen omassa työssäni"!

Pieniä potilaita -sarja keskiviikkoisin AVAlla klo 21

Katsomo-video ei ole saatavilla

AVA/ Leena Salo

Kuvat: AVA

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja