Mainos

Sairaaloiden atk-taso laahaa

Sairaaloiden atk-järjestelmillä on vaikeuksia pysyä teknisen kehityksen vauhdissa.

Tietokoneen elinkaari on sairaaloissa yksityissektoria huomattavasti pidempi, koska uuteen tekniikkaan vaihtaminen on työlästä ja kallista.
-Myös vuosi 2000 aiheuttaa huomattavia ongelmia, koska muutosten yleinen suunnittelu alkoi liian myöhään, totesi maanantaina Hämeenlinnassa atk-päällikkö Taimo Saarinen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymästä.

Saarinen puhui Suomen kuntaliiton järjestämillä kaksipäiväisillä terveydenhuollon atk-päivillä alan vakavista ongelmista.
-Vielä tällä vuosikymmenelläkin terveydenhuollolle on valmistunut järjestelmiä, jotka eivät selviä vuosituhannen vaihteesta. Esimerkiksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä joudutaan osa järjestelmistä korvaamaan uusilla ja osa on päivitettävä. Kustannuksia syntyy miljoona markkaa. Näyttää siltä, että sairaalamaailmassa euroista syntyy huomattavasti vähäisempi pulma kuin vuodesta 2000, sanoi Saarinen.

Lisäksi hän kiinnitti huomiota tietotekniikan monimutkaisuuteen ja tietosuojasäädöksiin erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyössä.
-Mm. tietosuojasäädökset on rakennettu niin tiukoiksi, että kuntien tavoittelemat säästöt helposti hupenevat tiedonsiirron hankaloitumiseen, muistutti Järvinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.