Mainos

Sahlin: Ruotsi öljyttömäksi 15 vuodessa

Yhteiskuntaministerin suunnitelman mukaan Ruotsin koko energiahuolto pohjautuisi tulevaisuudessa uusiutuviin energiavaroihin.

Ruotsissa murretaan riippuvuus fossiilisten polttoaineiden käytöstä vuoteen 2020 mennessä. Tämän kunnianhimoisen tavoitteen asettaa hallitus energiapolitiikkansa tavoitteeksi, kirjoittaa yhteiskuntaministeri Mona Sahlin Dagens Nyheter -lehdessä.

Sahlin aikoo jo parin viikon sisällä esittää suunnitelman, jolla omakotitalojen omistajat saisivat taloudellista tukea siirtyessään öljylämmityksestä uusiutuvien energiavarojen käyttöön. Tukea ruvettaisiin maksamaan ensi vuoden alusta.

Kansallisen suunnitelman mukaan Ruotsin koko energiahuolto pohjautuisi tulevaisuudessa uusiutuviin energiavaroihin. Jo nyt monet kotitaloudet käyttävät kaukolämpöä ja pellettejä. Tulevaisuudessa on tarkoitus myös sijoittaa lisää voimavaroja muun muassa vesivoimaan, Sahlin kirjoittaa. Tarkoituksena on lisätä myös uusiutuvan polttoaineen käyttöä liikenteessä.Varoja suunnataan myös uusien energiamuotojen tutkimukseen.

Sahlin sanooYhdysvaltain viime viikkojen tapahtumien osoittaneen, kuinka haavoittuvaisia ihmiset ovat erilaisten luonnonkatastrofien armoilla. Kun hirmumyrsky tuhoaa öljylauttoja, koko maailman energiatuotanto horjuu. Samalla hän muistuttaa kasvihuoneilmiön vaikutuksista.

- Suurin osa maailman ilmastotutkijoista on yhtä meiltä siitä, että maapallon ilmasto on muuttumassa- ja jotta muutosta voitaisiin jarruttaa, on kasvihuonekaasuja vähennettävä.

(MTV3-STT)

Mona Sahlinin artikkeli Dagens Nyheterissä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.