Sähköpotkulautojen pysäköintipartio aloitti toiminnan Helsingissä – tämä on ideana

Sähköpotkulautojen pysäköintipartio on aloittanut Helsingissä 5:40
Pysäköintipartiot pitävät huolen siitä, että potkulaudat pysäköidään oikein. Mutta kuinka paljon väärin pysäköityjä sähköpotkulautoja sitten on? Katso haastattelu videolta.

Helsingissä on tänään aloittanut ensimmäinen sähköpotkulautojen pysäköintipartio.

Asiasta kertoi ruotsalainen startup-yritys Voi Technology, joka tarjoaa puhelinsovelluksella vuokrattavia sähköpotkulautoja.

Pysäköintipartio valvoo muun muassa Voin, Limen ja Tierin sähköpotkulautoja. Ruotsissa pysäköintipartiot ovat kierrelleet kaupunkien kaduilla vuoden verran. 

– Niitä, jotka pysäköivät väärin, ei sakoteta. Partio pysäköi uudestaan laudat, jotka on pysäköity väärin, kertoi henkilöstöpalvelualan yritys Just Arrivedin toimitusjohtaja Sofi Fridland STT:lle.

Sähköpotkulaudat vaaraksi näkövammaisille, sanoo liitto – Helsingin apulaispormestari lähti mukaan testaamaan 7:39
Katso myös: Sähköpotkulaudat vaaraksi näkövammaisille, sanoo liitto – Helsingin apulaispormestari lähti mukaan testaamaan.

Fridlandin mukaan Helsingissä aloittaneessa ensimmäisessä partiossa on kuusi työntekijää ja tarkoitus on kesän aikana nostaa työntekijöiden lukumäärä 50:een.

– Luomme samalla työpaikkoja. Pysäköintipartiot työllistävät henkilöitä, joilla on ollut vaikeuksia työllistyä, Fridland sanoi. 

Näytimme Liikenneturvan tutkimuspäällikölle videon Itäväylällä hurjastelevasta sähköpotkulautailijasta – näin hän reagoi 2:15
Katso myös: Näytimme Liikenneturvan tutkimuspäällikölle videon Itäväylällä hurjastelevasta sähköpotkulautailijasta – näin hän reagoi

Lue myös:

    Uusimmat