Sähköpotkulautojen nopeutta aletaan säätelemään Helsingissä

Sähköpotkulautojen vaarat huolettavat myös ministeriä – joudutaanko ongelmiin puuttumaan lailla? 12:51
Video: Sähköpotkulautojen vaarat huolettavat myös ministeriä – joudutaanko ongelmiin puuttumaan lailla?

Sähköpotkulautojen yölliset ja alueelliset nopeusrajoitukset astuvat voimaan Helsingissä. 

Helsingissä toimivat vuokrausyritykset Voi, TIER ja Lime ovat sitoutuneet vapaaehtoisesti rajoittamaan nopeuksia yöllä koko kaupungin alueella ja keskusta-alueella myös päiväsaikaan. Toimenpiteitä valmistellaan liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Helsingin kaupungin johdolla, mutta yritykset ovat ilmoittaneet valmiutensa rajoituksiin jo nyt.

Osa vuokrausyrityksistä oli valmis myös kokonaan estämään sähköpotkulaudan käytön yöaikaan tai rajoittamaan saatavuutta suosituimmilla ravintola-alueilla.   

Sähköpotkulautoja vuokraavat operaattorit tapasivat tänään liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan koolle kutsumassa tapaamisessa.

Kokoukseen osallistui liikenne- ja viestintäministeriön edustajien lisäksi alan yrityksiä sekä Liikenneturvan, Helsingin kaupungin ja poliisin edustajia.

Huolestuneet kansalaiset ottaneet yhteyttä

Ministeri Harakka kertoo tiedotteessa saaneensa suuren määrän palautetta kansalaisilta, joita sähköpotkulautailijat pelottavat. Erityisesti jalankulkijat, ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset ovat Liikenneturvan tutkimuksen mukaan kokeneet turvallisuutensa heikentyneen. 

– Vaaratilanteita syntyy, kun liikennesääntöjä ei noudateta. Sähköpotkulaudat rinnastuvat lainsäädännössä polkupyöriin, joilla ei saa ajaa jalkakäytävällä. Lisäksi laki velvoittaa varomaan muita tienkäyttäjiä. Humalassa ajoa on vaikeutettava, mikä puolestaan vähentäisi kuljettajien onnettomuuksia, ministeri toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat