Sähkön siirtohinnat kuumentavat tunteita – Fortumin toimitusjohtaja MTV:lle: "Sähköverkkojen myynti oli hyvä liike"

9:38
MTV:n Uutisextrassa vieraillut Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo puolustaa sähköverkkojen myyntiä.

Sähkön korkeista siirtohinnoista on viime aikoina käyty kovaa keskustelua. Esimerkiksi eduskunnan kyselytunnilla tämän viikon torstaina elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoi Fortumin tehneen virheen myydessään Suomen sähköverkkonsa valtion siunauksella vuoden 2013 lopulla.

Energiayhtiö Fortumin toimitusjohtajana heinäkuussa aloittanut Markus Rauramo on eri mieltä.

– Mielestäni se (sähköverkon myynti) oli hyvä liike ja se tarjoaa Fortumille ja Uniperille hyvän mahdollisuuden kasvuun, sanoi Rauramo MTV:n Uutisextrassa.

Rauramo oli vuonna 2012 Fortumin talousjohtaja ja 2013 väliaikainen toimitusjohtaja.

Fortum sai hankittua useita vuosia kestäneen prosessin aikana yli 70 prosentin omistuksen saksalaisesta Uniperista, josta tuli tänä keväänä sen tytäryhtiö.

Fortumin tulevaisuutta rakennetaan kaasun varaan

Fortum ja Uniper julkaisevat yhteisstrategiansa loppuvuodesta. Rauramo sanoo, että yhtiön suunta on kohti uusiutuvaa energiaa. 

Uniper-kaupan myötä Fortumista tuli erittäin suuri kaasutoimija Euroopassa, ja Rauramon mukaan yhtiön tulevaisuutta rakennetaan kaasun varaan.

Rauramo sanoo, että kun energiamurroksessa siirrytään pois hiilestä ja ydinvoimasta, tarvitaan tasapainottamiseen paljon kaasua.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramon koko haastattelu MTV3-kanavalla tänään lauantaina 24.10. kello 19.10 ja MTV-palvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja