Mainos

Sähkön kulutus kasvussa

Sähkön käyttö on kasvanut viimeisten 12 kuukauden aikana 5,6 prosenttia, Energia-alan keskusliitto Finergy kertoi tiedotteessaan. Kesäkuun lopussa sähkön käyttö oli vuositasolla 75,4 miljardia kilowattituntia eli neljä miljardia kWh:ta enemmän kuin vuotta aiemmin. Kasvu vastaa 600-700 megawatin voimalaitoksen vuosituotantoa.

Finergyn mukaan sähkön käytön lisäykseen vaikutti eniten teollisuus, jonka sähkön käyttö kasvoi 7 prosenttia. Vuodenvaihteen jälkeen teollisuuden sähkön käyttö on kuitenkin alkanut tasaantua. Kotitalouksien, palveluiden ja julkisen sektorin sähkön käyttö kasvoi keskimäärin kolme prosenttia.

Norjan ja Ruotsin hyvä vesitilanne on laskenut pohjoismaisen sähkön hintaa ja lisännyt länsisähkön tuontia Suomeen. Sähköä on tuotu entistä enemmän myös Venäjältä samalla kun kotimaisen hiilivoiman tuotanto on selvästi laskenut vuoden takaisesta. Myös kotimaisen vesivoiman tuotanto supistui vuoden aikana 1,7 miljardilla kWh:lla, mutta on kääntynyt nousuun kesän sateiden ansiosta.

Sähkön ja lämmön yhteistuotanto lisääntyi vuodessa 2 miljardia kWh:ta, mikä vastasi puolta sähkön tarpeen kasvusta. Myös ydinvoiman tuotanto kasvoi lähes 2 miljardia kWh:ta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.