Sähkön hinta jatkaa kipuamistaan – tässä täsmävinkit sähkölaskun pienentämiseen

2:13
Keittiö on oleellinen paikka sähkölaskun pienentämisesssä.

Kodin sähkölaskua voi pienentää helposti, kunhan vain jaksaa pitää arjessa tehdyistä muutoksista kiinni. Katso yllä olevalta videolta viisi yksinkertaista keinoa sähkölaskun hillitsemiseen!

Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä arvioi sähkön hinnan jatkavan nousuaan vielä usean kuukauden ajan.

– Näköpiirissä on, että hinnan nousu on suurta sähkön tukkumarkkinoilla ensi talvea kohden. Toivottavasti ensi keväänä hinnat olisivat vähän alemmat, Leskelä sanoi Viiden jälkeen -lähetyksessä.

Moni sähkösopimuksensa kilpailuttanut on suorastaan pöyristynyt saamistaan tarjouksista. Leskelä muistuttaa sähköyhtiöiden nojaavan tarjouksissaan sähköpörssin futuurikauppahintaan eli markkinoiden arvioon sähkön hinnasta tulevaisuudessa. 

– Sähköä myyvät yhtiöt pyrkivät hankkimaan sähkön etukäteen, ja varmistamaan sähkön olemassaolon ensi talveksi. Yhtiöt maksavat itse hintaa, joka [markkinoiden hinta-arvioissa] nyt näkyy. Kuluttajien saamat hintatarjoukset ovatkin olleet hyvin kalliita, ja varmasti monella on mennyt kahvi väärään kurkkuun niitä avatessa.

1:02
Katso myös: Kumpi nyt kannattaa ottaa: määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä vastaa

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja