Mainos

Sähköinen vedenkäsittely ja käyttöveden suodatus

Vesijohtoverkostossa on usein erilaisia epäpuhtauksia; humusta, ruostetta ja muita karkeita ainesosia. Pahimmillaan ongelma lienee vanhoissa vesijohtolinjoissa ja linjan päässä, jonne roskaa tapaa kertyä eniten. Roskien lisäksi ongelmia aiheuttaa usein myös kalkki, joka putkiston mutkiin ja koloihin kovettuessaan aiheuttaa monenlaisia toimintahäiriöitä hanoihin, termostaatteihin ja kodinkoneisiin.

Erityisen selvästi veden samentumisen huomaa silloin, kun palaa kotiin pidemmän poissaolon jälkeen ja laskee hanasta ensimmäinen lasillinen vettä: kun sitä katsoo valoa vasten, vedessä näkyy sakkaa, joka ensin pyörteilee veden mukana ja laskeutuu lopuksi pohjalle.

Sekä roskista että kalkista pääsee eroon sopivalla laitteistolla. Tässä nähtävä ratkaisu koostuu kahdesta laitteesta, joista vastavirtahuuhtelusuodatin poistaa likaisuuksia mekaanisesti ja toinen, elektroninen järjestelmä hoitelee kalkin. Suodatinyksikkö tarkkailee vedenpaineen nousua ja kun se nousee riittävästi – suodattimen vähittäinen tukkiutuminen nostaa vedenpainetta – se puhdistaa suodattimen automaattisesti. Paine-ero voidaan asettaa 0,2–0,6 barin välille: mitä pienempi se on, sitä useammin puhdistus tapahtuu. Jos ollaan pidemmän aikaa poissa talosta puhdistus voidaan myös asettaa tapahtuvaksi esimerkiksi kerran viikossa. Itse suodatin on hopeoitu, joten se ei ala kasvaa pöpöjä.

Vastavirtahuuhtelusuodattimen voi asentaa paikalleen vain putkimies. Kalkinpoistoyksikön paikalleen laittaminen puolestaan onnistuu jokaiselta. Se sopii käyttövesijärjestelmän lisäksi myös lämmitysjärjestelmään, jolloin esimerkiksi patteritermostaatit säilyvät puhtaampina. Laite ei varsinaisesti poista kalkkia, vaan muuttaa sen sellaiseen muotoon, ettei se tartu kiinni vaan esimerkiksi käyttövesijärjestelmässä poistuu itsestään vettä laskettaessa. Tämä on erinomainen asia vettä käyttävien kodinkoneiden kannalta, sillä veden mukana tullut kalkki on helppo poistaa kuivalla kankaalla pyyhkäisten. Laitteiden huollon tarve vähenee aivan olennaisesti. Vesikiertoisen lattia- tai patterilämmityksen termostaatit pysyvät selvästi kauemmin kunnossa, kun kalkki ei jumiuta niitä.

Erityisetuna kuuluu saavan myös sen, että vaimo on hiustenpesun jälkeen tyytyväinen ja suopea: vahvan huhun mukaan hiuksista tulee yhtä pehmeät kuin järvivedellä pestynä.

Lisätietoja:
Vesi Tekno Oy, Vantaa, www.vesitekno.fi

(JKA 11.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.