Mainos

Sähköä voi joutua odottamaan jopa ensi viikkoon

Sähköyhtiöiden pahimpien vaurioiden korjaamisen on arvioitu vievän vielä useita päiviä. Fortumilla yli 15 000 taloutta on yhä ilman sähköä ja torstain ja perjantain välinen tuulinen yö aiheutti lisävahinkoja.

– Viime yön tuuli toi 5000 uutta vikakohdetta. Vaikeimmat kohteet ovat nyt työnalla ja saamme purettua vikoja tänään paljon. Viimeiset saavat silti sähköt vasta ensi viikolla, toteaa Fortumin asiakkuuspäällikkö Kari Vessonen.

– Keskijänniteverkko tehdään kuntoon niin kiireesti kuin pystytään. Tämän päivän aikana suurin osa Savon Voiman asiakkaista saa sähköt, sanoo Savon Voiman markkinointipäällikkö Ari Holopainen.

Päivällä Savon Voiman alueella oli sähköttömiä asiakkaita enää noin 100. Pienjänniteverkon korjaukset vievät eniten aikaa.

– Nämä ovat näitä muuntajan ja talon välisiä sähköyhteyksiä. Niistä korjataan mitä ehditään ja tiedetään. Kaikista ei välttämättä ole tehty vielä edes vikailmoitusta meille, Holopainen toteaa.

Pienjänniteverkon takana olevien kesämökkien sähköttömyys ja siitä ilmoittaminen on omistajan aktiivisuudesta kiinni.

– Jos kesämökki ei ole esimerkiksi yhteisen muuntopiirin takana, niin sähköjen puuttuminen voi jäädä meiltä huomaamatta. Kesämökkiläisiltä toivotaankin nyt sitä aktiivisuutta, että tarkistaa kesämökkinsä kunnon, toivoo Fortumin asiakkuuspäällikkö Kari Vessonen.

Myös Vattenfallin käyttöpäällikkö varoittaa, että korjauksissa tulee kestämään, vaikka ne pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti. Vattenfallin alueella vielä iltapäivällä oli noin 3500 sähkötöntä taloutta.

– Arvio on, että pääosa saadaan kuntoon tänään tai huomenna. Pienjännitevikoja voi tosin ilmestyä lisää ja korjaukset menevät ensiviikolle. Kun runkoverkko on korjattu, vasta silloin nähdään pienjänniteverkkojen vikojen laajuus. Pienjänniteverkkoja toki korjataan jatkuvasti tällä hetkellä, toteaa Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä.

Pakkanen ei pelota

Viikonlopuksi luvattu pakkasaalto ei sähköyhtiöitä hirveästi huoleta.

– Ei se pakkanen paljon siihen korjausaikatauluun vaikuta. Teemme mitä suinkin ehdimme, kuittaa Ari Holopainen.

– Uskon, että pakkasesta ei tule isoa ongelmaa. Pitkään sähköttä olleiden talouksien tilanteen kuitenkin ymmärrämme ja pyrimme kiirehtimään sähköjen palauttamista, kertoo Vessonen.

Säätä seuratan tarkasti jokaisessa sähköyhtiössä.

– Tiedostetaan asia ja seuraamme säätä. Vikoja on ollut paljon ja nyt olemme pääseet eteenpäin. Pakkasista huolimatta tavoite on tietenkin korjata kaikki viat, Vänskä sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja