Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sadonkorjuusämpylät 21.9.2000

Julkaistu 23.05.2001 14:45

Toim. Kaarina Roininen

2 1/2 dl maitoa tai vettä
30 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
n. 2 dl (n. 150 g) kesäkurpitsa-, omena- tai porkkanaraastetta
n. 3/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
1-2 tl anista tai fenkolia
1 dl ruis tai vehnäleseitä
n. 8 dl vehnä- tai sämpylävehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

Voiteluun:


munaa

Pinnalle:


auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä tai
juustoraastetta ja
mustia kivettömiä oliiveja
tai puolikkaita kirsikkatomaatteja.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon.
2. Lisää raaste, suola, siirappi, rouhittu anis ja leseet.
3. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin kaksikertaiseksi kooltaan.
5. Pane pellinkokoa vähän reilumpi leivinpaperi pöydälle. Kaada taikina leivinpaperille ja ripottele taikinan päälle jauhoja. Taputtele tai kauli taikina pellin kokoiseksi tasaiseksi levyksi. Vedä taikina leivinpapereineen pellille.
6. Anna leivonnaisen kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
7. Painele kohonnut taikinalevy lastalla tai viivottimella neliöiksi.8. Voitele pinta munalla.9. Ripottele päälle pellavansiemeniä, auringon- kukansiemeniä tai juustoraastetta.10. Paina kunkin neliön keskelle oliivi tai puolikas kirsikkatomaatti.11. Paista leivonnnaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.





Lisää aiheesta:

Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hittiTäydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa""Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasianKahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"