Sadat asianajajat ympäri Yhdysvaltoja tuomitsevat Trumpin oikeustoimet – "Ovat valansa ja eettisten sääntöjensä velvoittamia"

Trump hermostui toimittajalle: “Olen Yhdysvaltain presidentti, älä koskaan puhu presidentille tuolla tavalla” 0:29
Trump hermostui toimittajalle: “Olen Yhdysvaltain presidentti, älä koskaan puhu presidentille tuolla tavalla”

Sadat asianajajat ympäri Yhdysvaltoja ovat allekirjoittaneet avoimen kirjeen, jossa tuomitaan väistyvän presidentin Donald Trumpin lakitiimin ajamat oikeustoimet vaalituloksen kumoamiseksi, kertoo yhdysvaltalaislehti Hill.

Lawyers Defending Democracy -järjestön avoimen kirjeen yli 1 500 allekirjoittajan joukossa on asianajajia, oikeustieteen professoreita ja alan virkamiehiä.

Allekirjoittajien mielestä Trumpin oikeustoimet heikentävät kansan uskoa vaalien tulokseen ja horjuttavat perustuslaillista demokratiaa.

Kirjeessä kerrotaan, että vaaleihin liittyvistä oikeustoimista ainakin yli 35 on tähän mennessä johtanut Trumpin kannalta tappioon.

– Valitettavasti presidentin ensisijaiset toimijat ja edesauttajat näissä pyrkimyksissä ovat olleet asianajajia, jotka ovat valansa ja eettisten sääntöjensä velvoittamia ylläpitämään lakia, kirjeessä sanotaan.

Tästä syystä kirjeessä vaaditaan, että asianajajaliitot tuomitsisivat oikeustoimet ja liittojen kurinpitoviranomaisten pitäisi tutkia ne.

Väistyvä presidentti ei ole suostunut myöntämään vaalitappiotaan, vaan on sen sijaan virheellisesti julistanut useaan otteeseen voittaneensa vaalit sekä levittänyt perättömiä väitteitä vaalivilpistä.

Lue myös:

    Uusimmat