Sacha Baron Cohen puolustaa Boratia

Fiktiivinen kazakstanilainen tv-toimittaja Borat on herättänyt viime aikoina sen verran kohua, että hahmon isä, brittikoomikko Sacha Baron Cohen, on noussut puolustamaan luomustaan.

Baron Cohen sanoo Rolling Stone -lehden haastattelussa olevansa varsin hämmästynyt siitä, että jotkut - eritoten kazakstanilaiset - ovat loukkaantuneet Borat-elokuvan huumorista.

- Tarkoitushan ei ole pilailla Kazakstanin kustannuksella! Vitsi on siinä, että jotkut uskovat kuvailemani kaltaisen Kazakstanin todella olevan olemassa. Mielestäni on huvittavaa, jos ihmiset luulevat vaikkapa, että Kazakstanissa naiset elävät häkeissä.

Baron Cohen sanoo uskoneensa aiemmin, että yleisö ymmärtää Boratin edustaman maan olevan kuvitteellinen.

Boratin komiikka on herättänyt suurta vastustusta Kazakstanissa. Lisäksi muutamat elokuvassa esiintyneet ihmiset ovat loukkaantuneet ja katsovat, että heidät houkuteltiin mukaan kepulikonstein.

Esimerkiksi umpihumalassa elokuvassa heiluvat amerikkalaiset opiskelijanuorukaiset aikovat haastaa filmin tuottajat oikeuteen. Myös Boratin kotikylän asukkaita näyttelevät romanialaiset harkitsevat oikeustoimia.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat