"Saattaa olla ranteenpaksuinen koristekasvi kaatuneena tielle" – myrsky saa suomalaiset soittamaan hätäkeskukseen muun muassa kasvien siirrosta ja sähkökatkoksista

4:25
Myrsky saa suomalaiset soittamaan turhaan hätäkeskukseen – ihmiset hälyttävät apua jopa ranteenpaksuisten kasvien siirtoon.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta työllistää paikoittain turhat soitot hätäkeskukseen, kertoo palopäällikkö Tuukka Tuuli.

Yöllä riehunut talvimyrsky katkoi sähköt enimmillään 16 000 kotitaloudelta. Aamun aikana tilanne on alkanut tasoittua.

Myrsky työllisti Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta noin 50 tehtävän voimin. Palopäällikkö Tuukka Tuuli pitää tehtävien määrää suhteellisen pienenä.

Tuulen mukaan pelastuslaitos saa kuitenkin paikoin liikaa turhia soittoja, jotka liittyvät muun muassa sähkökatkoksiin sekä kaatuneisiin puihin ja oksiin.

– Monesti tuntuu, että kun mekin saadaan tehtävä, että "puu on kaatuneena tielle", sitten kun meillä menee yksikkö paikalle, niin se saattaa olla tämmöinen ranteen paksuinen koristekasvi, joka on kaatuneena siihen pyörätielle.

– Sen saisi siitä ohikulkija siirrettyä sivuun, mutta soitetaan 112:een. Se on semmosta välillä, Tuuli kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Kun myrskyn kaatama puu aiheuttaa selkeän vaaratilanteen, on soitto hätäkeskukseen paikallaan. 

 – Jos puu on kaatunu vaikkapa asutuksen päälle tai uhkaa kaatua, tai tie on kokonaan poikki, jolloin siitä ei pääse liikkumaan autoilla eikä kävellen, pyörillä tai muilla. Ne on niitä vaaran paikkoja.

Katso alapuolelta hätäkeskuslaitoksen ohjeet myrskyn varalle.

Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja