Säässä tapahtuu paljon parissa päivässä – Sateet väistyvät ja suomalaisen jalkapallon superperjantaita saadaan seurata kuivassa säässä

4:33
MTV Uutiset Live kävi huuhkajasään läpi jokaisen kisakatsomopaikkakunnan osalta.

Viime päivien sateet ovat heittäneet varjon perjantaina pelattavan Suomi-Liechtenstein -karsintaottelun ylle. Saadaanko Suomen jalkapallohistorian tärkeintä ottelua seurata kuivana? MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemellä on iloisia uutisia.

Ratkaisevaa em-karsintaottelua seurataan isoilta näytöiltä ympäri maata perjantai-iltana. Julkisia kisakatsomoita on ulkotiloissa muun muassa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Seinäjoella.

Ennen perjantaita tapahtuu kuitenkin paljon. Huominen torstai on sateinen päivä. Vesisateita saadaan lähes koko maassa Etelä-Lappia myöten. Runsaimpia sateet ovat lännessä.

Sää lauhtuu keskiviikosta edelleen ja etelässä saatetaan päästä jopa kymmeneen lämpöasteeseen, mikä on ajankohtaan nähden epätavallista. Sateet ohentavat lumikinoksia myös Kainuussa ja Lapissa. Torstai-iltana myös tuuli on voimakasta ainakin eteläisessä Suomessa.

Sateet väistyvät kuitenkin nopeasti torstain ja perjantain välisenä yönä. Samalla sää kylmenee ja tuuli tyyntyy.

– Perjantai-aamuna tienpinnat voivat olla liukkaita ihan eteläisimmässäkin Suomessa, Rintaniemi sanoo.

Perjantaista on tulossa pilvinen ja viileähkö päivä ja lämpötila on pääsääntöisesti nollan molemmin puolin. Ottelua saadaan kuitenkin seurata kuivana. Pohjoisimmassa Suomessa perjantaikin on pakkaspäivä.

Päivällä on parhaimmillaankin vain pari-kolme astetta lämmintä. Illalla lämpö laskee nollan tietämille tai pikkupakkaselle. Rintaniemi muistuttaa jalkapallonfanaatikkoja lämpimästä pukeutumisesta.

– Lämpimät vaatteet päälle kisakatsomoihin. Ei kai kukaan kauhean lämmintä odotakaan tähän aikaan vuodesta. Onneksi ei jouduta kuitenkaan kenttää kolaamaan näitä kinkereitä varten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja