Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Saaristolaisleipää

Julkaistu 09.12.2003 09:39

Olisiko mahdollista saada saaristolaisleivän ohje? Äitinini on jo pitkään halunnut tehdä sitä.
t. Jaana

Herkullista saaristolaisleipää eli mustaaleipää saa ainakin silakkamarkkinoiden aikaan. Mustaleivän valmistukseen ei käytetä verta, niin kuin moni olettaa. Leivän tumma väri tulee ruisjauhoista ja pitkästä valmistusajasta. Myös imellyttäminen tummentaa leipää. Mustaleipä on hyvin säilyvä. Perinteiseen tapaan tehty leipä säilyy useita viikkoja ja samalla leivän maku vain paranee.

Mustaleipä

jauhopussi

jauhopussiCopyright Alma Media Oyj 2000

n. 5 kg ruisjauhoja
3-4 l vettä
n. 0,5 kg kaljan maltaita
suolaa
siirappia

Voiteluun:
mallasjuomaa tai pilsneriä

Lämmitä vesi ja kaada mukaan suurin osa jauhoista. Sekoita kunnolla kunnes taikina muuttuu makeaksi. Kun taikina on alkanut nousta, lisää loput jauhoista, maltaat ja suola. Lisää siirappi kohonneeseen taikinaan. Voitele leivät ennen ja jälkeen paistamisen.

Paista leivät 175 asteisessa uunissa. Kääri valmiit leivät esim. voipaperiin jotta ne pysyy lämpiminä (n 3 tuntia). Ota leivät kosteasta paperista ja kääri ne uudestaan voipaperiin kunnes ne ovat jäähtyneet.

( Ohje löytyy Jaakko Kolmosen Suomen maakunta leivät -kirjasta)

Lisää aiheesta:

Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliMiten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan