Ryppyjen ja punoittavien poskien häivyttäminen

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa vinkkejä hiusvärin valintaan, ryppyjen häivytykseen ja jumppatunnin meikkeihin.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Afrikkalaisen ihon meikkivoide

Hei, haluaisin kysyä mistä päin suomea löytäisi meikkivoiteen afrikkalaiselle iholle? Tiedätkö netti kauppaa tai ihan oikeaa kauppakauppaa tämmöisen ihon meikeille? Vai käyvätkö ihan normaali meikitkin mitä saa kaupoista? Ne tosin kyllä ovat omasta mielestä aivan liian vaaleita. Kiitos neuvoista! :>

Riian vastaus:

Hei! Suosittelen sinulle tutustumista sarjoihin, joiden värivalikoima on laaja ja niissä myös tummia meikkivoide värejä. Nämä sarjat ovat usein ammattilaissarjoja meillä Suomessa, mutta löydät varmasti nettifirmoja, joista pystyt tilaamaan tuotteita suoraan kotiisi. Helsingissä on myös maahantuontiliikkeitä, joista kannattaa kysellä sopivaa meikkipohjaa, ja että voisitko mennä testaamaan sinulle sopivaa väriä jonnekin myyntipisteeseen. Uskon, että kaikkien muiden sarjojen, esimerkiksi Nivean väriskaala on sinun ihollesi liian vaalea.

Punaiset posket vaivaavat

Olen 11-vuotias tyttö, ja minua vaivaavat punaiset poskeni. Ne muuttuvat punaisiksi liikuntatunneilla ja heti mentyäni ulos. Mitä voin tehdä?

Riian vastaus:

Sinulla on herkkä iho jota kannattaa suojata hyvin. Ota käyttöösi kosteuttava ja suojaava Nivean Sensitive Balance Day Care päivävoide. Se tasoittaa ihon punotusta ja vahvistaa ihon luonnollista vastustuskykyä ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Voit myös levittää Stay On Cover Stick peitevoidetta poskipäillesi paikallisesti, häivyttämään punoitusta iholla.

Meikattuna jumppaan?

Moikka! Olen 16-vuotias tyttö ja käytän usein aika vahvaa meikkiä etenkin silmissä, mutta myös ihan kunnon meikkivoiteita iholla. Nyt olen uuden harrastuksen parissa alkanut miettiä, haittaako meikki kunnon hikijumpassa? Joskus pesen naaman ennen treeniä, mutta aina ei ehdi, joten olenkin alkanut huolestumaan, jos ihoni meneekin yhtäkkiä huonoon kuntoon hikoillessani meikit päällä!

Riian vastaus:

Moi! Sisäliikunta olisi kyllä aina parempi tehdä puhtaalla iholla, ilman meikkiä. Ulkona pakkasessa ja viimassa meikkivoide kyllä suojaa ihoa, eli siksi se ei ole iholle niin paha kuin sisällä hikoilu meikin kanssa. Hanki jumppakassiisi Nivean Gentle Cleansing Wipes puhdistusliinoja. Saat niillä kätevästi ja todella nopeasti pyyhittyä meikin pois ennen treeniä. Sitten vaan kasvoille ohut kosteusvoide ja hikitreenin pariin!

Peittoa ja kosteutta

Olen 34-vuotias, ihoni on aina ollut "hyvä", finnejä ei ole juuri ollut. Ongelmana onkin ihon kuivuus ja punoitus. Mistä löytää riittävän peittävä tuote joka kuitenkin olisi kosteuttava? Jotenkin nuo kaksi tuntuvat sulkevan toisensa pois. En halua paksua kerrosta vaan luonnollisen näköisen lopputuloksen.

Riian vastaus:

Nivean uutuusmeikkivoide Extreme Resist 24h on täydellinen juuri sinun tarpeisiisi. Se on pitkäkestoinen, peittää erittäin hyvin, mutta jättää silti ohuen pinnan iholle. Punoitus ja ihon pikkuvirheet peittyvät helposti ja vaivattomasti. Tuote sopii kaikille ihotyypeille. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Värivoiteen sävyt

Voisitko kertoa mitkä TeintDelight -värivoiteen sävyistä ovat punapohjaisia ja mitkä keltapohjaisia. Ostin Apricot-sävyn joka näyttäisi olevan punertava, mutta se on ehkä nyt talvella liian tumma, joten mihin sävyyn voisin sitä sekoittaa?

Riian vastaus:

Teint Delight -meikkivoiteen sävyistä 03 Beige ja 05 Apricot ovat hieman punapohjaisia. 04 Sand ja 06 Amber taas enemmän keltapohjaisia. Hanki tuo 03 vaalein sävy ja kokeile sekoittaa siihen. Sinun kannattaa ehkä kuitenkin ensin kokeilla kaupassa testereistä sekoittamista sävyistä 03 ja 05, ettei tule tehtyä virheellistä hankintaa. Toivottavasti onnistuu!

Ryppyjen paikallishoitoa

Moikka! Olen 38-vuotias nainen, ikäisekseni varsin hyvin säilynyt, mutta minua kiusaavat otsassani olevat "vekit". Pystyykö niille tekemään kotikonstein mitään, vai kirurgin veitsi ainoa mahdollisuus?Otsatukan alle ei huvittaisi piiloutua...

Riian vastaus:

Heippa! On olemassa tuotteita, jotka laitetaan paikallisesti ryppyjen päälle. Ne sisältävät valoa heijastavia pigmenttejä, eli tekevät ikään kuin näköharhan, saavat juonteen kohoamaan ja näyttämään näin ollen matalammalta. Nämä eivät ole hoitotuotteita, ne vaan häivyttävät ryppyjä iholta, hieman samalla tavalla kuin valokynä tekee. Silmänympärysvoide voisi olla myös kokeilun arvoinen. Ohuelle iholle tarkoitetut kiinteyttävät tuotteet sopivat myös otsavekeille, ainakaan huonommaksi ne eivät tilannetta tee. Kannattaa kokeilla. Ja muista että pienet rypyt iholla ovat ihania elämisen merkkejä, eikä niistä kannata olla liian huolissaan. Mukavaa talven jatkoa sinulle!

Hiusvärin valinnasta

Hei, olen yli 30v nainen. Minkä värinen hiusväri minulle sopisi parhaiten? Olen erittäin kalpeaihoinen, ihossa kylmä ja punertava sävy. Hiukset luonnostaan keskiruskeat, jossa ihan valkoisia hiuksia jo muutama. Silmät punertavanruskeat, jossa hieman myös lämmintä kultaa, eivät siis ole tummanruskeat mutta eivät kyllä ihan vaaleatkaan. Haluaisin värin joka näyttää kalpealla iholla hyvältä niin talvella kuin kesälläkin, eikä samenna sitä.

Riian vastaus:

Koska en näe kuvaasi, on hieman hankalaa kertoa tarkkaan millaista sävyä suosittelen sinulle.

Kuvailusi perusteella, suosittelen sinulle vaalean ruskeaa sävyä, sellaista jossa on hieman lämpöä mukana, eli aavistus kulta-kuparia. Ei kuitenkaan punaista. Toffee voisi olla hyvä sana kuvaamaan sävyä mitä tarkoitan. Lämmin sävy antaisi vaalealle ja hieman kalpealle ihollesi hehkua. Liian tumma väri taas voi saada ihosi värin sammumaan. Myös monivärisyys ja lämpimän sävyiset ja kullanhohtoiset raidat saavat hiuksiin uutta potkua ja uutta piristystä lookkiisi.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat