Ryöstelijät surmasivat entisen poliisipäällikön mielenosoitusten keskellä Yhdysvalloissa – presidentti Trump osoitti kunniaa menehtyneelle konkaripoliisille

1:19
Entinen poliisipäällikkö sai surmansa Yhdysvaltojen mellakoissa – katso video

Eläkkeelle jäänyt poliisipäällikkö David Dorn, 77, löytyi ammuttuna St. Louisissa, Missourin osavaltiossa Yhdysvalloissa tiistaina.

Surmansa saanut Dorn oli reagoinut hälytykseen panttilainaamossa, jossa ryöstelijät olivat murtautuneet kiinteistöön. Tämä osoittautui 38 vuotta St. Louisin poliisissa työskennelleelle Dornille kohtalokkaaksi. Poliisi etsii nyt seitsemää epäiltyä Dornin taposta.

Voit katsoa epäiltyjen tuntomerkit yllä olevalta videolta.

Dorn oli panttilainaamon omistajan ystävä ja halusi käydä tarkistamassa tilan, kun kuuli, että varashälyttimet kytkettiin pois päältä. Kylmäverisesti poliisiväkivallan seurauksena menehtyneen George Floydin tapaukseen liittyneissä mielenosoituksissa on noussut esiin lieveilmiöitä, jossa mielenosoittajat ryöstelevät ja aiheuttavat tuhoja kauppoihin.

Dorn oli erittäin pidetty poliisi ja hän on saanut useita kunnianosoituksia sosiaalisessa mediassa kuolemansa jälkeen. Muun muassa presidentti Donald Trump tviittasi osanottonsa Dornin kuoleman jälkeen.

.

– Suurimmat kunnianosoitukseni David Dornin perheelle, hienolle poliisipäällikölle, joka julmasti ammuttiin ryöstäjien toimesta viime yönä. Kunnioitamme poliiseitamme tällä hetkellä kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kiitos!, hän tviittasi.

Trump lähetti myös Dornin perheelle muistolahjoituksen, jonka summa nousi yli 150 000 dollariin.

Missourin kuvernööri Mike Parson otti tiukasti kantaa väkivallantekoihin kaupungissa.

– Se mitä Minnesotan poliisi teki George Floydille ei ole hyväksyttävää. Myöskään se, mitä rikolliset ovat tehneet ympäri St. Louisia ja Missouria viime öinä ei ole hyväksyttävää. Heidät on saatava vastuuseen, Parson jyrähti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja