Mainos

Rupsahtanut poliitikko ei selviä vaaleista voittajana?

Poliitikkojen kauneusleikkaukset kertovat kasvavasta tarpeesta näyttää energisiltä kannattajien silmissä, uskoo plastiikkakirurgi Rolf Nordström.

– Oikeusvaltion demokraattisissa vaaleissa vanha, väsyneen näköinen ja ”rupsahtanut” henkilö verrattuna virkeään ja hyväkuntoisen näköiseen henkilöön todennäköisesti häviää jälkimmäisenä mainitulle, Nordström sanoo.

Politiikan ja ulkonäön yhteyttä on tutkinut suomalaistutkijoista esimerkiksi kansantaloustieteen professori Panu Poutvaara. Tutkimus osoitti, että hyvännäköisiksi arvioiduissa poliitikoissa nähtiin muita herkemmin älykkyyttä ja pätevyyttä.

Pelkästään ulkonäöllä vaaleja tuskin kuitenkaan ratkaistaan.

"Ahon yläluomet kaikille tuttuja"

Nordström huomauttaa, että kauneusleikkaukset ovat vain osa ihmisen henkilökohtaista hyvinvointia.

– On hyvä ja kunnioitettava asia, että valtion päämiehellä on aikaa itsestään huolehtimiseen. Olemme niin monesti nähneet, että Suomessa tai muualla politiikassa korkealla olevat henkilöt ovat laiminlyöneet omaa fyysistä terveyttään ja ulkonäköään.

Putinin tapauksessa fyysistä terveyttä on puolestaan korostettu kuvilla, jossa hän esimerkiksi näyttää lihaksikkaan ylävartalonsa.

Nordström mainitsee, että Putinin lisäksi kauneusleikkauksiin on turvautunut valtiojohdon edustajista muun muassa Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi ja Ruotsin kuningatar Silvia.

Näkyviä muutoksia on ilmestynyt suomalaisiinkin vaikuttajiin.

Esko Aho ja hänen yläluomensa ovat kaikille tuttuja, Nordström sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.