Ruotsissa laajoja kyberhyökkäyksiä – hakkeriryhmä väittää: "Vastaus Koraanin polttamiseen"

Ruotsissa useisiin verkkosivuihin kohdistui palvelunestohyökkäyksiä tiistaina. Asiasta on uutisoinut muun muassa Ruotsin yleisradio SVT, jonka omatkin sivut joutuivat kohteeksi.

SVT:n mukaan iskujen tekijäksi ilmoittautui Anonymous Sudaniksi itseään kutsuva hakkeriryhmä, joka ilmoitti asiasta Telegram-tilillään.

Viime viikolla palvelunestohyökkäyksiä kohdistettiin myös Ruotsin terveydenhuoltojärjestelmään. SVT:n haastattelemat asiantuntijat ovat sanoneet, että hyökkäykset saattavat olla Venäjältä ohjattuja, sillä afrikkalaisvaltio Sudania ei tunneta kyberrikollisten pesänä.

– Tämä viesti on Ruotsin idioottiasiantuntijoille. Venäjällä ei ole mitään tekemistä näiden hyökkäysten kanssa. Nämä hyökkäykset ovat vastaus Koraanin polttamiseen, hakkeriryhmä kommentoi myöhemmin.

Tanskalais-ruotsalainen äärioikeistovaikuttaja Rasmus Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön ulkopuolella tammikuussa.

Tiistaina verkkohäirinnän kohteeksi joutuivat myös SAS-lentoyhtiön verkkosivut. Tiedossa ei ole, onko häirinnän takana sama taho.

Lue myös:

    Uusimmat