Mainos

Ruotsin armeija laski alokkaansa väärin

Ruotsin puolustusvoimat on laskenut väärin osa-aikaisten alokkaidensa vahvuuden. Puolustusvoimat oli aiemmin ilmoittanut vahvuudekseen noin 2 700 osa-aikaista alokasta, mutta todellisuudessa osa-aikaisessa palveluksessa olevia alokkaita olikin vain noin 300.

Ruotsin puolustusministeri Sten Tolgfors on uutistoimisto AFP:n mukaan "erittäin ärsyyntynyt" ja vaatii, että puolustusvoimien komentajan Sverker Göranssonin tulee korjata tilanne.

Raportissa armeijan henkilöstöpäällikkö myönsi sekoittaneensa 300 oikeasti värvättyä alokasta 2 700 alokkaan kausitavoitteen kanssa.

Muutettuaan pakolliseen asevelvollisuuteen perustuneen järjestelmänsä palkka-armeijaksi vuosi sitten, Ruotsin puolustusvoimat on asettanut tavoitteekseen värvätä noin 6 600 uutta alokasta. 3 900 heistä olisi kokoaikaisia ja 2 700 osa-aikaisia. Tavoitetta on sittemmin laskettu osa-aikaisten sotilaiden osalta 2 000.

Heinäkuussa Svenska Dagbladet uutisoi, että Ruotsin armeijalla on vaikeuksia värväystavoitteidensa kanssa. Useat värvätyt lopettavat palveluksensa jo peruskoulutuksen aikana tai pian sen jälkeen. Ruotsin armeijan henkilöstöpäällikkö myönsikin, että heidän tulee mahdollisesti helpottaa pääsyvaatimuksia uusille alokkaille.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.