Mainos

Ruotsin akatemia palkitsi suomalaisia

Huomattava tunnustus kolmelle suomalaisvaikuttajalle.

Ruotsin akatemia on juhlaistunnossaan jakanut useita suuria palkintoja Suomeen. Akatemia palkitsi kirjailija Claes Anderssonin, historioitsija Henrik Meinanderin ja kirjastoneuvos Harry Järvin.

Kirjailija ja poliitikko Claes Andersson saa akatemian Bellman-palkinnon, jonka taiteilijapari Anders ja Emma Zorn perusti vuonna 1920 jaettavaksi todella merkittävälle ruotsalaiselle runoniekalle. Bellman-palkinto on suuruudeltaan 26000 euroa.

Helsingin yliopiston historian professori Henrik Meinander saa puolestaan Ruotsin akatemian Suomen palkinnon. Akatemia on vuodesta 1966 jakanut 10 500 euron suuruisen Suomen palkinnon henkilölle, joka on on antanut erityisen merkittävän panoksen Suomen ruotsinkielisille kulttuurielämälle.

Lisäksi Ruotsin akatemia palkitsi Tukholmassa asuvan suomenruotsalaisen kirjastoneuvoksen kirjailija ja kulttuurihahmo Harry Järvin 21 000 euron suuruisella Kjellgren-palkinnolla.Palkinto myönnetään Järvin huomattavasta työstä akatemian koko toiminta-alueella ruotsin kielen vaalimisessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.