Mainos

Ruotsin 3G-verkon rakentamisehtoihin halutaan muutoksia

Rakentamisluvan ehtoja halutaan realistisemmiksi.

Ruotsin kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon toimiluvan omistavat teleoperaattorit tahtovat muutoksia maan verkon rakentamisehtoihin.

TeliaSonera, Tele2, 3 ja Vodafone ovat jättäneet yhteisen anomuksen Ruotsin posti- ja telelaitokselle verkon rakentamisluvan ehtojen muuttamiseksi realistisiksi. Voimassa olevien ehtojen mukaan Ruotsin 3G-kännykkäverkon olisi pitänyt valmistua jo viime vuoden loppuun mennessä. Nyt operaattorit ehdottavat verkon laajentamista siten, että kuuluvuusalue kattaisi ainakin seitsemän miljoonaa asukasta tämän vuoden loppuun mennessä.

Ensi vuoden loppuun mennessä 3G-verkon kattavuus olisi ehdotuksessa kahdeksan miljoonaa asukasta, vuoden 2006 loppuun mennessä 8,5 miljoonaa ja vuoden 2007 loppuun mennessä 8,86 miljoonaa asukasta.

Lisäksi operaattorit haluaisivat, että verkko rakennettaisiin kaavailtua pienemmällä signaalivoimakkuudella, mikä tarkoittaisi käytännössä investointisäästöjä ja tarvetta pystyttää vähemmän 3G-mastoja.

-Signaalivoimakkuuden pienentäminen merkitsisi sitä, että tarvitaan vähemmän 3G-mastoja, mikä olisi edullista sekä ympäristön että maisema-arvojen kannalta, ruotsalaissuomalainen TeliaSonera totesi tiedotteessaan.

Ruotsissa tähän mennessä toteutettu 3G-verkon rakennustyö on laajin maailmassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.