Ruokaravintolat pystyvät sinnittelemään nykyisillä rajoituksilla – Noho Partners teki kesä-heinäkuussa voittoa

Koronarajoituksista pitkään kärsinyt ravintola-ala on kesän aikana saanut helpotusta ahdinkoon. Yli kahden sadan ravintolan taustalla toimiva ravintolakonserni Noho Partners kertoi tänään tehneensä kesä-heinäkuussa voittoa noin kymmenen miljoonan euron verran.

Konserni uskoo ruokaravintoloiden olevan kannattavia myös nykyrajoituksilla, joiden mukaan ravintolat saavat olla auki kello 23:een saakka. Käänteen taustalla on se, että moni suomalainen suuntasi kesällä innolla ravintoloihin ja kulutti annoksiinsa entistä enemmän rahaa, mikä auttoi koronarajoituksista pahoin kärsinyttä alaa.

Noho Partners kertoi tänään vuoden ensimmäisen puoliskonsa olleen noin 11 miljoonaa euroa tappiollinen, mutta kesällä on havaittu käänne paljon parempaan.

– Yhdeksän kuukauden jälkeen meidän liiketoiminta tuotti positiivista kassavirtaa. Kesä- heinäkuu tuotti noin 10 miljoonan euron kassavirtaa, ja se tuntuu tietysti hyvältä.

Odotukset loppuvuodelle ovat lisäksi kohtalaisia, koska ravintolarajoitukset ovat nyt lievempiä. Pahimmilla leviämisalueilla sulkemisaika on kello 23, mikä on ruokaravintoloille siedettävää.

– Se tarkoittaa sitä, että me pystytään tekemään tätä kassavirta-positiivisesti. Tämä kello 22-23 rajoitus on ollut koko ajan se elinehto, että pystytään pitämään ihmiset töissä ja pyörittämään liiketoimintaa jotenkuten. Sen tiukemmalle ei pitäisi olla nyt edellytyksiä mennä rajoituksissa, Vikström sanoo.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Ravintolarajoitukset ovat kiristyneet tänään koronaviruksen leviämisvaiheen alueilla 2:43
Katso myös: Näin ravintolarajoituksia kiristettiin hieman sunnuntaina viruksen leviämisalueilla.

Koronapassi toiveissa

Ravintola-ala toivoo, että rokotusten edistyminen ja mahdollinen koronapassi poistavat rajoituksia lokakuusta alkaen, mikä loisi edellytyksiä myös vilkkaalle pikkujoulukaudelle.

Noho Partnersilla on ravintoloita myös Tanskassa, jossa on käytetty koronapassia.

– Kokemukset Tanskan koronapassista ovat erittäin hyviä. Suomessa on saatava koronapassikeskustelu eteenpäin. Ei kukaan halua enää olla toista vuotta tällaisissa lukituksissa. Koronapassi on se tie ulos tästä, Vikström sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat