Suomessa kasvatettiin ruokakalaa yhteensä noin 15,1 miljoonaa kiloa vuonna 2002. Kokonaistuotanto laski noin 0,6 miljoonaa kiloa edellisvuodesta. Ruokakala on edelleen lähes yksinomaan kirjolohta. Siikaa kasvatettiin 193 000 kiloa, muiden viljeltävien ruokakalalajien osuus oli vähäinen. Kirjolohen mätiä tuotettiin kulutukseen 411 000 kiloa. Tiedot käyvät ilmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) tuoreesta tilastojulkaisusta Vesiviljely 2002.
Kasvatetun ruokakalan tuottaja-arvo oli vuonna 2002 noin 36,8 miljoonaa euroa, mikä oli 5,4 miljoonaa euroa edellisvuotta alhaisempi. Arvon laskuun vaikutti alhaisemman kirjolohituotannon lisäksi myös edellisvuotta alhaisemmat kirjolohen tuottajahinnat.
Tuotanto keskittyy Lounais-Suomen rannikkoalueelle ja Ahvenanmaalle
Koko maan ruokakalasta noin 85 prosenttia kasvatetaan merialueilla. Vuonna 2002 Lounais-Suomen rannikolla ja saaristossa viljeltiin ruokakalaa 5,3 ja Ahvenanmaalla 4,5 miljoonaa kiloa. Viljelytuotanto muilla merialueilla oli 2,3 miljoonaa kiloa. Sisämaassa ruokakalaa kasvatettiin 2,9 miljoonaa kiloa.
Poikastuotanto edellisen vuoden tasolla

