Ruokahävikki tarkkaan syyniin - satoja miljoonia kiloja ruokaa roskiin

Ruokahävikkiä on alettu tutkia Suomessa laajemmin kuin koskaan aikaisemmin. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen mukaan ruokahävikin vähentämisellä päästäisiin merkittäviin taloudellisiin säästöihin.

- Meillä on tutkimuksessa mukana lounasravintoloita, pikaravintoloita, sairaaloita, vanhainkoteja ja päiväkoteja. Koulut tulevat mukaan tuossa syksyllä. Lisäksi meillä on iso kotitalousseuranta, missä seurataan 300 kotitalouden hävikkimääriä, kertoo MTT:n vanhempi tutkija Juha-Matti Katajajuuri.

Suomessa heitetään vuosittain jopa satoja miljoonia kiloja syömäkelpoista ruokaa roskiin, ja suurin osa ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa. Tarkka hävikkimäärä on kuitenkin ollut toistaiseksi hämärän peitossa.

Tuloksia ruokahävikkihankkeesta odotetaan vielä loppuvuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat