Mainos

Ruoka kallista EU:n ulkopuolisessa Euroopassa

Norja, Tanska ja Islanti ovat Euroopan kalliimpia maita elintarvikkeiden hinnoilla mitattuna. Myös Ruotsissa ja Suomessa elintarvikkeet maksavat hieman enemmän kuin EU:ssa keskimäärin.

Ruokakori

Norjassa, Tanskassa ja Islannissa on Euroopan kalleimmat elintarvikkeet, ilmenee Norjan tilastokeskuksen tutkimuksesta. Norjan ja Islannin elintarvikkeiden hinnat olivat viime vuonna keskimäärin 50 prosenttia kalliimmat kuin EU:ssa.

Norjan ja Islannin hinnoista on kuitenkin pitkä harppaus Tanskaan, missä on EU:n korkeimmat hinnat. Tanskassa elintarvikkeiden hinnat ovat 28 prosenttia EU:n keskitason yläpuolella.

Suomen ja Ruotsin elintarvikkeiden hinnat ovat jonkin verran EU:n keskitason yläpuolella. Kreikassa, Portugalissa ja Espanjassa on EU:n halvimmat hinnat.

Alkoholittomien juomien hintojen ero Norjan ja EU:n välillä on kokonaista 64 prosenttia. Korkeasti verotetut tuotteet kuten alkoholi ja tupakka nostavat edelleen Norjan hintatasoa.

Norjan, Sveitsin ja Islannin kaikki elintarvikkeet ovat kalliita. Norjassa kalliita ovat erityisesti leipä, viljatuotteet, sokeri ja liha, kun taas hedelmät ovat halvimpia. Virvoitusjuomat ja mineraalivesi nostavat hintatasoa ylöspäin, mutta kahvi, tee ja kaakao ovat lähempänä eurooppalaista keskitasoa.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.