Ruoan ja viinin ammattitapahtumat Helsingin Messukeskuksessa

Suurkeittiö-, ravintola- ja hotellialan ammattitapahtuma Gastro 2002 avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona. Samalla avataan Suomen suurimmat viini- ja alkoholikaupan messut ViiniExpo 2002. Gastro-messuilla esitellään mm. elintarvikkeita, mietoja juomia, suurkeittiökoneita ja -laitteita, sisustusta ja kattausta. Omana erityisalueena ovat ensimmäistä kertaa mukana myymälälaitteet, -kalusteet ja -tarvikkeet. Näytteilleasettajia on 331, ja tilaa noin 10000 neliömetriä. Messut järjestetään kahden vuoden välein. Niihin liittyy myös mm. Vuoden Kokki -kilpailu, työnäytöksiä, tietoiskuja ja seminaareja. Kolmipäiväisille messuille on sisäänpääsy ainoastaan alan ammattilaisille.

ViiniExpo kestää neljä päivää, joista kolme ensimmäistä on avoinna alkoholikaupan ammattilaisille. Lauantaina vietetään Viinin Ystävän Päivää. Silloin ovet avautuvat kaikille viiniharrastajille ja viinistä kiinnostuneelle täysi-ikäiselle yleisölle. Messujen teemana on tällä kertaa viininkäsittely. Sommelierit eli viinimestarit esittelevät taitojaan sekä PM-kilpailussa että näytöksissä osastoilla. Lähes 70 näytteilleasettajalla on tuotteita maailman kaikista viinimaista. Näyttelytilaa on vuokrattu 2300 neliömetriä.

Lue myös:

    Uusimmat