Runebergin päivä innosti poliisin runoilemaan vihapuhetta vastaan: "Älä verhoa sanojasi netin suojiin, älä ole raukka ja loukkaa jos toinen niin tekee"

7:58
Yhdenvertaisuusvaltuutettu ihmetteli poliitikkojen pehmeää vihapuhelinjaa tammikuussa 2017.

Tänään vietettävä kansallisrunoilijamme J. L. Runebergin päivä sai Sisä-Suomen poliisin somettajatkin runolliselle tuulelle. Poliisilaitos julkaisi Facebook-tilillään runon erittäin ajankohtaisesta aiheesta: vihapuheesta.

Poliisin päivityksessä muistutetaan, että Johan Ludvig Runebergin käsialaa ovat muun muassa Maamme-laulu ja Porilaisten marssi. Seuraavilla riveillä poliisin some-päivityksen synkempi sanoma nousee esiin.

Poliisi riimittelee muun muassa seuraavasti:

– Mutta olisiko Runebergikään osannut arvata, miten suomen kielellä vielä sivalletaan, ruoskitaan, henkisesti lyödään ja satutetaan? Olisiko hän pöyristynyt ja sanonut, että kuka kielellämme toista raiskaa, se mielellänsä hinnan maksaa, unettomina öinä, pelkona varjossaan, vihollisen vihaa alati paeten?

– Sillä on aivan riittävästi loukattuja sieluja, joita on haukuttu, vihattu, mustamaalattu internetin syövereissä, leimattu, eristetty, jätetty yksin. Sanoisitko, huutaisitko niin, jos kadulla tapaisitte? Älä verhoa sanojasi netin suojiin, älä ole raukka ja loukkaa jos toinen niin tekee. Ole mies! Ole nainen! Ole reilu, ole ystävä, auta. Ole ihminen ihmiselle ja lunasta sieluusi levolliset unet.

Koko Facebook-päivitys on luettavissa alle upotetusta päivityksestä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja