Mainos

Runeberg-palkinto Juha Seppälälle

Kirjailija Juha Seppälä on saanut tämän vuoden Runeberg-palkinnon.

Juha Seppälä

Kirjailija Juha Seppälä sai Runeberg-palkinnon novellikokoelmasta "Suuret kertomukset". Teos on kuivan ja taloudellisen tyylin mestariosuma. Kirja on äärettömän vakavaa puhetta mitä tavallisimmista ihmisistä, mitä tavanomaisimmista tapahtumista, luonnehtivat palkitsijat.

Porissa asuva 45-vuotias Seppälä on moneen kertaan palkittu vapaa kirjailija, joka on tehnyt kuusi romaania, kirjoittanut useita lyhytproosa- ja novellikokoelmia, kuunnelmia, radiodokumentteja ja tv-näytelmiä. Seppälä sai viime vuonna kirjallisuuden valtionpalkinnon ja hän on ollut esimerkiksi kahdesti Finlandia-palkintoehdokkaana.
Runeberg-palkinto myönnettiin nyt 15. kerran. Tunnustus on 50 000 markkaa. Arvostetun palkinnon perustivat sanomalehti Uusimaa, Suomen kirjailijaliitto ja Suomen arvostelijain liitto vuonna 1986. Taustayhteisöiksi ovat myöhemmin tulleet mukaan Finlands svenska författareförening ja Porvoon kaupunki.

Runeberg-palkinnon saajaksi oli ehdolla kahdeksan kirjailijan uutuusteokset. Muut ehdokkaat olivat Sirkka Seljan Puut herättävät muistini, Anni Sumarin Sineriaani, Helmi Kellokummun Havun takana, Susanne Ringellin Av blygsel blev Adele fet, Heidi Köngäksen esikoisteos Luvattu, Pirkko Saision Finlandiaakin tavoitellut Vastavalo ja Petri Tammisen Väärä asenne. Teokset valittiin 170:n lähetetyn teoksen joukosta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.