Rouva Tellervo Koivisto MTV Uutisille: "Mauno oli merkittävä, ei kummallinen mies – hän oli myös elämäntoverini"

Rouva Tellervo Koivisto:"Mauno oli merkittävä, ei kummallinen mies – hän oli myös elämäntoverini" 1:06
MTV Uutiset tapasi rouva Tellervo Koiviston Merkillinen Mauno -kirjan julkistustilaisuudessa.

Presidentti Mauno Koiviston leski, 90 vuotta tammikuussa täyttänyt Tellervo Koivisto, kuvailee MTV:lle elämäntoverinsa olleen merkittävä mies.

Toukokuussa 2017 kuolleen presidentti Mauno Koiviston leski Tellervo Koivisto osallistui Seppo Lindholmin ja Pekka Korpisen toimittaman uutuuskirjan Merkillinen Mauno (Otava) julkistustilaisuuteen Helsingin keskustassa.

Edesmenneen presidentti Koiviston ystävät ja työtoverit piispa Eero Huovisesta presidentti Tarja Haloseen ovat koonneet kirjaan ajatuksiaan Koivistosta.

"Mauno oli merkittävä, ei kummallinen"

Oliko Mauno Koivisto kirjan nimen mukaisesti merkillinen mies?

– Kyllä siinä mielessä, että kuten ilmeisesti kirjan nimeä mietittäessä on ajateltu, että hän oli merkittävä mies, tammikuussa 2019 tasan 90 vuotta täyttänyt Tellervo Koivisto kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Ei niinkään, että hän olisi ollut kummallinen, kuten kirjan nimestä voisi myös ajatella. Merkittävä hän kuitenkin oli. Myöskin elämäntoverini.

Presidentti Koiviston kuolemasta on kulunut toukokuussa kaksi vuotta. Tellervo Koivisto kertoo arjen sujuneen mukavasti miehensä poismenon jälkeen. Koivistot olivat naimisissa 65 vuotta.

– Kyllä se tässä on mennyt nyt oikeastaan ihan mukavasti. Sopivasti on ollut ohjelmaa ystävien ja tuttavien kanssa, pitkien puheenvuorojen täyttämästä julkistustilaisuudesta ymmärrettävästi väsynyt Koivisto toteaa.

Mauno ja Tellervo Koivisto avioituivat vuonna 1952. Presidenttiparin ainoa lapsi Assi syntyi vuonna 1957.

Lue myös:

    Uusimmat