Rotuesittelyssä: Manx

Ansioluettelonsa esittelyvuorossa on tällä kertaa herttainen töpöhäntä Manx.

Osaaminen ja erityistaidot

Oletko koskaan kuullut Pekka Töpöhännästä? Myöskään minulla ei ole häntää! Synnyn hännättömänä, minkä aiheuttaa geenimutaatio. Mutta koska jokainen manx kantaa myös pitkähäntätekijää, voi manx-pentueessa olla pitkähäntäisiäkin pentuja. Sanotaankin, ettei manx-kissoja voi kasvattaa – niitä saadaan jos onni suo! Hännän puuttuminen mitenkään haittaa liikkumistani, päinvastoin. Minulla on myös sisarrotu, pitkäkarvainen manx, eli cymric.

Olen ystävällinen, leikkisä, reipas ja utelias. Tulen erittäin hyvin toimeen muiden kissojen, koirien ja lasten kanssa. Kun meille tulee vieraita, olen yleensä ensimmäisenä ovella vastassa.

Koulutus ja työkokemus

Tarina kertoo Nooan kootessa eläimiä arkkiinsa, leikki kaksi kissaa arkin ulkopuolella. Nooa käski kissoja kiirehtimään sisään, mutta kissat vastasivat, että vielä on aikaa. Nooalle tuli kiire vetää arkin ovi kiinni ja kissojen hännät jäivät väliin – niinpä minusta tuli hännätön.

Nimeni olen saanut Man-saarten mukaan, missä hännättömiä kissoja on ollut vuosisatoja. Manx on yksi vanhimmista roduista Suomessa.

Harrastukset ja mielenkiinto

Monet meistä pitävät veden kanssa läträämisestä, valuvat hanat ja kotiväen suihkukäynnit ovat mieluista leikkiä. Myös vesilasit tai oma vesikuppi käy vesileikeistä! Tämä ei tosin tarkoita, että olisin itse vesipeto. Lelujen noutaminen uudelleen heitettäväksi on hauskinta leikkiä mitä tiedän ja kun leikki loppuu, saatan viedä tämän saaliin piiloon vaikkapa sohvatyynyjen alle. Olen hyvä hiirestäjä ja suunnistaja. Tykkään myös jutustella ja kehrään kovaan ääneen!

Muuta

Olen lihaksikas ja jäntevä katti, suorastaan pyöreä tapaus. Selkäni on lyhyehkö, takamukseni mukavan pyöreä ja takajalkani ovat vahvat ja korkeat. Siksi näytänkin siltä, että kävelisin peppu pystyssä! Turkkini voi olla minkä värinen tahansa, mutta sen on oltava lyhyt ja kaksinkertainen. Pääni on pyöreä ja korvat korkealle sijoittuneet.

Hännänmittojani ovat rumpy (täysin hännätön), rumpy-riser (pieni kohouma hännän paikalla), stumpy (töpöhäntä), longy (normaalia lyhyempi häntä) ja normaalipituinen häntä.

Motto

"Siis kehrää maailmalle!"

Suosittelijat

Lapsiperheet


MTV3/Helmi

Lähde: Surok.fi. suomenmanxrengas.org

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja