Mainos

Rosmariinimarinoidut porkkanat

  • 500 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 3 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 oksaa tuoretta rosmariinia
  • (appelsiinin kuorta)
  • 1 dl appelsiinin mehua
  • 0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • (tuoretta rosmariinia)

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Kuori ja viipaloi myös sipuli renkaiksi. Laita porkkanat ja sipulit kattilaan ja lisää vesi, sokeri, suola, yksi oksa tuoretta rosmariinia sekä halutessasi raastettua appelsiinin kuorta. Sekoita hieman ja laita kansi päälle. Keitä porkkanoita liemessä kannen alla, kunnes ne ovat vielä napsakoita.Anna hieman jäähtyä ja poista rosmariininoksa. Lisää appelsiinin mehu ja öljy sekä tuoretta rosmariinia. Laita purkkeihin ja jääkaappiin maustumaan vähintään vuorokaudeksi. Porkkanat säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Vinkki: Porkkanat sopivat lisäkkeeksi broilerille, rasvaisemmalle lihalle tai vaikkapa gratinoidulle vuohenjuustolle.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.