Mainos

Roolipukuja Suomen Kansallisteatterin näyttämöltä

Pukusuunnittelija Marjukka Larsson viettää 40-vuotis taiteilijajuhlaansa. Suomen Kansallisteatterin näyttämöllä esillä olevat näyttävät roolipuvut kertovat paitsi suunnittelijan pitkästä urasta Suomen päänäyttämöllä, myös legendaarisista näyttelijöistä, jotka niitä ovat kantaneet.

Marjukka Larsson on puvustanut pitkällä urallaan 25- vuotta Suomen päänäyttämön näyttelijöitä. Vaikka puvustaja usein jää varjoon, on ammatti tärkeä, kun näytelmää tehdään. Puvuilla luodaan paljolti esityksen tunnelma ja henki.

Sanotaan, että näyttelijä vasta löytää roolinsa, kun hän ui pukuunsa. Marjukka Larsson on viimeistellyt monet roolit , kun maamme legendaariset näyttelijät ovat pukeneet rooliasun ylleen ja muuttuneet näytelmän henkilöiksi.

Teatterin tekemiselle tärkeä puvustus on pitänyt käsin tekemisen taidon Kansallisteatterissakin vahvana.Roolipukujen tekemisessä täytyy osata monia taitoja ja löytää ratkaisuja, jotta puvuista saadaan näyttäviä.

Teatterin pukuvarastot kätkevät luomuksia, jotka kaikki ovat alkaneet pukusuunnittelijan väreistä ja viivoista. Marjukka Larssonille on Eeva Kaarina Volaselle suunniteltu puku jäänyt uralta ykkösenä mieleen. .

- Me tehtiin se erilaisista langoista, viikattiin palasia ja laitettiin nuken päälle, ommeltiin niitä ja muotoiltiin. Siitä tehtiin elämänpuu, Larsson kertoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.11.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.