Romanttiset häämatkakohteet, lue parhaat vinkit!

Häämatka on ainutkertainen reissu, jonka muistelu parhaassa tapauksessa saa hymyn huulille vielä vanhainkodin kiikkustuolissakin.

Häämatka on loistava tilaisuus toteuttaa unelmia. Se on tilaisuus matkustaa paikkaan, josta on aina haaveillut – ja tehdä juuri niitä asioita, joista on aiemmin vain uneksinut. Joillekin unelmien täyttymys on päiväntasaajan valkoinen hiekka. Toisen haaveena on aina ollut viettää pitkä viikonloppu keväisessä Pariisissa. Kaikilla häämatkoilla on kuitenkin jotain yhteistä: tarkoitus nauttia tuoreen puolison seurasta ja juhlia yhteisen elämän alkutaivalta romanttisissa merkeissä.

Kyselykierros suomalaisiin matkatoimistoihin osoittaa ennakkoarviot tosiksi. Häämatkalta haetaan ennen kaikkea kolmea asiaa: romantiikkaa, romantiikkaa ja vielä kerran romantiikkaa. Aktiivisimmatkin reppureissaajat saattavat kääntää takkinsa häämatkan kohdalla ja toivoa tälle matkalle hieman ylellisyyttä, vaivattomuutta ja helppoutta – rentoa yhdessäoloa rauhallisessa ja kauniissa ympäristössä.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta ottaa pitkää lomaa työpaikalta ja matkustaa maailman ääriin. Toisilla pitkän matkan esteenä voivat olla pienet lapset tai kenties suurten rahasummien sijoittaminen yhteen matkaan hirvittää. Tällöin häämatkakohde on hyvä valita läheltä. Suosituimmat häämatkakohteet Euroopassa ovat Pariisi ja Rooma.

Romantiikkaa Roomassa


Rooma – ikuinen kaupunki. Jo nämä sanat lupailevat onnea hääparin yhteiselle elämälle. Rooma onkin monella tapaa juuri oikea paikka juhlistaa yhtä elämän suurimmista päätöksistä. Etenkin kulttuurinnälkäisille rakastavaisille Rooma on loistovalinta.

Ja mikä parasta, vaikka Roomassa riittää nähtävää, on sen vaikuttavimmat päänähtävyydet mahdollista koluta läpi muutamassa päivässä. Tällöin aikaa riittää myös rentoon yhdessä oleskeluun ja Rooman vertaansa vailla olevista ravintoloista nauttimiseen.


Hääpari voi majoittua esimerkiksi 15 kilometriä Rooman keskustan ulkopuolella sijaitsevaan upeaan, 1200-luvulla rakennettuun linnaan, Castello della Castellucciaan. Linna on vihreän luonnonpuiston Parco di Veion lähellä ja sen kaikki huoneet on yksilöllisesti sisustettu antiikkisilla huonekaluilla.

Joissakin huoneissa on tilava poreallas, katosvuode tai takka. Iltaisin voi nauttia perinteistä italialaista ruokaa ja hienoa viiniä alakerran La Locanda -ravintolassa. Hyvä vaihtoehto on myös viettää vaikka kaksi yötä linnassa ja kaksi Rooman keskustassa.

Maailman kaunein kaupunki, Pariisi


Romantiikan hehkuttaminen Pariisista puhuttaessa tuntuu ehkä hieman kliseiseltä. Tosiasia kuitenkin on, että Pariisia ei turhaan kutsuta maailman romanttisimmaksi kaupungiksi. Kaupunki on kuin luotu häämatkalaisille.

Rakastunut pariskunta etsii yleensä matkaltaan enemmän ihastuttavia miljöitä sekä ravintoloita ja kahviloita, kun taas ostokset tai yöelämä ovat usein sivuseikka. Pariisissa romanttisia paikkoja riittää! Niitä ovat esimerkiksi latinalaisen korttelin romanttiset kadut ja kujat, Eiffel-tornin maisemat tai puistonpenkki Seinen äärellä kuohuviinin kera.

Suosittua on myös viettää vaikkapa pari yötä Pariisissa ja jatkaa sen jälkeen matkaa johonkin muuhun ranskalaiseen kaupunkiin. Ranskassahan kaikki on tunnetusti romanttista.

Matka maailman ääriin Aruballe


Useiden hääparien mielikuva täydellisestä häämatkasta on trooppinen, rauhallinen paratiisi, jossa lämmin meri kimmeltää turkoosina ja palmut huojuvat leppoisassa tuulessa. Karibian kohteista suosituimpia häämatkakohteita ovat Hollannin Antilleihin kuuluvat niin sanotut ABC-saaret eli Aruba, Bonaire ja Curacao.

Näistä kolmesta Aruba on ehdottomasti suosituin. Aruban hiekkarannat ovat saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kuuluvat maailman parhaimpien rantojen joukkoon.

Paikalliset asukkaat kutsuvat Arubaa "onnelliseksi saareksi". Paikan etuja ovat ympärivuotinen aurinko, lämmin meri ja hyvä elintaso. Turisteille elämyksiä tarjoavat ennen kaikkea ohjatut snorklaus- ja sukellusretket.

On henkeäsalpaavan kaunista katsella kuinka kirkkaassa vedessä uivat pallokalat, barracudat ja tuhannet värikkäät pikkukalat sulassa sovussa toisen maailmansodan aikaisten hylkyjen seassa. Aruban pasaatituulten ansiosta myös surfaus kuuluu luonnollisena osana saaren vesiurheiluun.


Ratsastuksen ystävät nauttivat varmasti liikkuessaan hevosen selässä rantamaisemissa tai erämaassa. Arikok-kansallispuistossa voi harrastaa vaeltamista. Oranjestad, saaren pääkaupunki puolestaan on shoppailijan paratiisi. Aruballa on siis kaikkea!

Joidenkin mielestä huono puoli saattavat kutienkin olla saaren lähestulkoon valloittaneet amerikkalaiset turistit, joita saapuu satamaan joka päivä laivalasteittain. Turistit tunkevat kolikoitaan automaatteihin lukuisilla saaren kasinoilla ja syövät vieri vieressä tönöttävien amerikkalaisten pikaruokaketjujen ravintoloissa. Huomattava osa matkailijoista saapuu Arubaan myös Hollannista, jonka autonominen osa saari on.

Kuuluisa Bora Bora

Bora Bora


Tahitin Bora Bora -saari on täydellinen romantiikan huipentuma, paratiisi maan päällä – ainakin jos Hollywood-elokuvia on uskominen. Tahiti koostuu 188 saaresta, joista Tahitin saaren lisäksi Bora Bora on yksi tunnetuimpia. Tahitille lentää kahdeksan tuntia Los Angelesista ja saman verran Sydneystä. Lupaavasti saarta kutsutaan myös Mai te Boraksi eli jumalten luomaksi.

Bora Boralla sijaitsee yksi maailman kauneimmista laguuneista, jolla voi snorklata, sukeltaa ja nähdä samalla eksoottisia mereneläviä kuten haita, kilpikonnia ja rauskuja. Laguuninpohjaa voi ihastella myös lasipohjaveneristeilyllä.

Bora Boralla suositellaan kokeilemaan upeita ja tasokkaita overwater-bungaloweja, jotka on sananmukaisesti rakennettu veden päälle, matalaan laguuniin. Bora Bora on varmasti yksi romanttisimmista, vaikkakin samalla hintavimmista häämatkavaihtoehdoista.

Afrikan paratiisit


Jos aika ei riitä maapallon toiselle puolelle matkustamiseen, voi lähteä lyhyemmälle lomalle samantapaisiin tunnelmiin Afrikan suuntaan. Silloin aikaerokaan ei ole rasitteena.

Luksushotelleihin ja valkeisiin hiekkarantoihin yhdistetty paratiisisaariMauritiussijaitsee 800 kilometriä Madagaskarista itään ja saaren väestö on hyvin monikulttuurista, mikä näkyy paitsi ihmisten ulkonäössä myös esimerkiksi musiikissa, ruuassa ja rakennuksissa. Mauritiuksen hieman yli miljoonasta asukkaasta puolet on intialaisia ja loput muun muassa kreoleja, kiinalaisia ja eurooppalaisia.

Mauritius on yhtä aikaa elegantti ja rento. Se houkuttelee etenkin uskomattoman kauniilla hiekkarannoillaan ja lukemattomilla vesiurheilumahdollisuuksilla. Parhaiten Mauritiuksella viihtyvätkin luultavasti ne, jotka ovat kiinnostuneita rantaelämästä, kalastuksesta ja golfista, sekä tietysti ne, jotka haluavat matkallaan keskittyä vain toistensa seuraan.

Mauritiuksella maisemat ovat huikaisevan kauniit vaihdellen sokeriplantaaseista ja sademetsistä hiekkarantoihin ja vuoriin. Maisemia kannattaakin ihailla vaikka huristelemalla jeepillä saaren sisäosiin. Vinkkinä omia häitään järjestäville: jotkut suomalaiset matkatoimistot myös lupaavat järjestää vihkimisen Mauritiuksella.

Vaniljan tuoksua Sansibarilla

Sansibar


Sansibar on joukko Tansanialle kuuluvia Intian valtameren saaria. Kuten Mauritius myös Sansibar on paratiisimainen saari vitivalkoisine hiekkarantoineen ja upeine koralliriuttoineen. Häämatkalaiset voivat tehdä Sansibarin lumenvalkoisilla rannoilla pitkiä aamukävelyitä, pulahtaa lämpimän meren aaltoihin ja sen jälkeen nukahtaa olkikattoisten auringonvarjojen alle. Kaiken kruunaa kynttiläillallinen romanttisessa ravintolassa samettisen tähtitaivaan alla.

Päivällä voi vaikka snorklata tai tutustua pääkaupunki Zanzibar Cityn vanhaan osaan, joka kapeine, kiemurtelevine kujineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Kaunis Kendwan ranta saaren luoteisosassa on baarien ja ravintoloiden reunustama. Juhlakansa kerääntyy Kendwaan perinteisiin Täyden kuun juhliin aina täyttä kuuta edeltävänä lauantaina.

Sansibarilla on aivan omanlaisensa tunnelma, mikä johtunee pitkälti siitä, että saarella yhdistyvät brittiläisen, portugalilaisen, persialaisen, afrikkalaisen ja arabikulttuurin perinteet. Lisäksi Sansibarin värikkääseen historiaan kuuluvat sulttaanit, orjat, mausteet sekä merirosvot. Mausteista Sansibar tunnetaan edelleen – sanotaan, että koko saari tuoksuukin kardemummalta ja vaniljalta. Mikäs sen sopivampi häämatkakohde!

Teksti: Tuuli Daavittila / Mediafocus

Kuvat: www.hotelcastellucciarome.com, SXC, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat