Roman Schatzin rap-ura käynnistyi tupakkaparvekkeella – naisystävän menehtyminen aivoinfarktiin antoi uusia ajatuksia musiikkiin

Roman Shatz räppää hittibiisillä 0:48
Katso videolta Roman Schatzin tyylinäyte.

Saksalaissyntyinen mediapersoona Roman Schatz on tullut tunnetuksi toimittajana ja kirjailijana, mutta viime aikoina hän ottanut isoja askelia myös musiikkimaailmassa.  Hänen viimeisin aluevaltauksensa on suomiräp. Heinäkuun lopulla rap-artisti Schatz muun muassa heitti keikan Mellakka Festivaalilla.

Sairas T:n ja Käsipuolen muodostama pumppu Vitun Iso Rotsi on julkaissut Mikä täällä dunkkaa -biisin, jossa Roman Shatz fiittaa eli laulaa yhden biisin osan.

Yhteistyön alku luotiin parvekkeella.

– Toinen näistä kavereista, Sairas T, oli mun rappukäytävänaapuri ja me tavattiin tuuletusparvekkeella. Hän tuli kysyneeksi, että hei vanhus, viitsitkö fiitata yhdessä meidän biisissä.

Schatz on saanut paljon faneja ja räpäytystä on kehuttu. Yksi asia tuli yllätyksenä, kun nuoremmat räp-miehet toivat biisin sanat luettavaksi.

– Kun pojat toivat mulle sanat, täytyi ensin tutkia, että mitä tämä tarkoittaa ja voiko tätä räpätä.

Samaa on ilmennyt kirjailijan ja sanataiteilijansaamien palautteiden kanssa.

– Täytyi opetella kokonaan uusi nuorisoslangi, että ymmärtää palautetta.

Naisystävän menehtyminen toi syvyyttä tangoon

Musiikkiura ei jää pelkästään räppiin. Alakulo-orkesterin kanssa on saatu uusi levy julkaisukuntoon.

Schatz sanoo Viiden jälkeen -ohjelmassa, että musiikkia olisi syntynyt muutenkin, mutta naisystävän menehtyminen aivoinfarktiin avasi paljon uutta ja antoi ajatuksia musiikkiin.

– Olen menettänyt kolmen vuoden aikana kolme läheistä ihmistä. Kaikilla ikä alkoi viitosella. Hautajaisissa ovat olleet mukana itkevät vanhemmat, Schatz pohtii elämän nurjaa puolta.

Aivoinfarktiin viittaa myös kirjailijan tuoreen romaanin nimi, Kohtaus.

Lue myös:

    Uusimmat