Roger Federerille kova takaisku – kuluva kausi jää pelaamatta

Tennistähti Roger Federer joutuu jättämään väliin kuluvan vuoden kilpailut, kun niitä koronavirustauon jälkeen päästään pelaamaan. Federer on käynyt polvileikkauksessa, josta toivuttuaan hän suunnittelee palaavansa kentille ensi vuoden alussa.

Polvileikkaus on Federerille kuluvan vuoden toinen. Helmikuussa hänen oikeaa polveaan operoitiin, minkä ennakoitiin aiheuttavan kuukausien tauon pelaamiseen. Keskiviikkona Federer kertoi Twitter-tilillään joutuneensa toiseen leikkaukseen.

– Kuntoutuksessa tulleen takaiskun takia, oikeaan polveeni tehtiin pieni tähystysleikkaus muutama viikko sitten, Federer sanoo tiedotteesssan.

– Aion ottaa kaiken tarvittavan ajan ollakseni 100-prosenttisessa kunnossa pelatakseni parhaalla mahdollisella tasollani. Kaipaan kovasti fanejani ja kiertuetta, mutta odotan näkeväni kaikki kauden 2021 alussa.

Vielä huhtikuussa Federer kertoi Tennis365:n haastattelussa, että hänen kuntoutuksensa helmikuun leikkauksen jälkeen oli sujunut aikataulussa.

– Ensimmäiset kuusi viikkoa olivat todella hyviä, sitten kuntoutus hieman hidastui, mutta nyt kaikki sujuu taas hyvin. Minulla on hyvin aikaa.

Nyt tehty polvileikkaus oli Federerille uran kolmas. Hänen vasenta polveaan operoitiin vuonna 2016.

38-vuotias Federer on kaikkien aikojen menestynein miespelaaja. Hän on ottanut ATP-tourilla 103 turnausvoittoa, joista 20 Grand Slam -turnauksissa.

Kuluvalla kaudella Federer pelasi ennen koronavirustaukoa ainoastaan Australian avoimissa, missä hän eteni välieriin. Tällä hetkellä sveitsiläinen on maailmanlistan sijalla neljä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja