Risto Dufvan valmennusura tuli päätökseen – Ilveksen puolivälierävastus selvillä

KalPa tekee 2-3 maalin 1:21
Aleksi Elorinne rakentaa ja Oliver Kapanen vie KalPan johtoon

Jääkiekon SM-liigassa KalPa onnistui varmistamaan puolivälieräpaikkansa, kun se kaatoi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa Sportin 4–2. Tämä tiesi sitä, että Sportin päävalmentajan Risto Dufvan valmentajaura ja Sport-ikonin Erik Riskan pelaajaura päättyivät sunnuntai-iltaan.

Dufva ja Riska olivat ilmoittaneet aiemmin, että he lopettavat tähän kauteen.

Sport lähti sunnuntain taistoon selkä seinää vasten -tilanteesta, kun se hävisi perjantaina Kuopiossa KalPalle 1–4. Sport siirtyi sunnuntain pelin avauserässä johtoon, kun Valtteri Hietasen heitto kimposi KalPa-puolustajan Lasse Lappalaisen kautta sisään.

Sport tekee 1-0 maalin 0:22
Sport johtoon: Valtteri Hietanen laukoo ja kiekko pomppii KalPa-puolustaja Lasse Lappalaisen kautta sisään

Vaasassa nähtiin myös pientä ylimääräistä hässäkkää, kun paikallisen areenan jää petti ensimmäisen erätauon yhteydessä. Peliä pystyttiin jatkamaan pitkän tauon jälkeen.

Carl Mattsson kasvatti Sportin etumatkaa, mutta sen jälkeen isäntien ote kirposi.

Muu pelitapahtuma: Sport - KalPa 0:21
Carl Mattsson vie Sportin 2–0-johtoon

Matyas Kantner kavensi ja Tuomas Kiiskinen iski toisen erän lopulla (39.46) vieraiden tasoitusmaalin.

KalPa tekee 2-1 maalin 0:21
Matyas Kantner tuo KalPan maalin päähän

KalPa tekee 2-2 maalin ylivoimalla 0:26
Tuomas Kiiskinen tuo KalPan tasoihin

Eikä siinä vielä kaikki. KalPa käänsi asetelmat kolmannessa erässä, kun Aleksi Elorinne petasi ja Oliver Kapanen painoi kiekon pömpeliin.

Loppuhetkillä KalPan Benjamin Korhonen iski kiekon tyhjiin.

KalPa oli parempi lukemin 4–2, minkä myötä se eteni puolivälieriin voitoin 2–0.

KalPa kohtaa seuraavassa vaiheessa runkosarjan kakkosen eli Ilveksen. Sarja lähtee käyntiin torstaina Tampereella.

SM-liigan toisessa säälipleijariparissa Lukko ja TPS pelaavat kolmannen ja ratkaisevan pelin maanantaina Raumalla.