Mainos

Risikko toivoo KRP:lle työrauhaa: Vuodolla voi olla vaikutusta lakeihin

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) haluaa antaa keskusrikospoliisin (KRP) tutkijoille työrauhan HS:n tiedustelu-uutisen käsittelyssä. Hänen mielestään asia on tutkittava perusteellisesti muun muassa siksi, että sillä saattaa olla vaikutusta tiedustelulakeihin, joiden valmistelu on loppumetreillä.

Risikon on määrä tänään keskustella yksityiskohdista keskusrikospoliisin kanssa.

– Jos eduskunta haluaa selvityksen, se ilman muuta tehdään, hän sanoo.

7:59

Entinen sisäministeri ja puolustusvaliokunnan varajäsen Päivi Räsänen (kd.) on vaatinut, että puolustusministerin olisi hyvä informoida puolustusvaliokuntaa vielä ennen joulua.

– Tässä vaiheessa ei ole vielä mitään muuta sen kummempaa kerrottavaa kuin mitä julkisuudessakin on ollut. Keskusrikospoliisi kertoo kyllä kaiken, mitä pystyy, Risikko huomauttaa.

Risikko ei osaa vielä sanoa, millaisia vaikutuksia tapauksella voisi tiedustelulakiin olla. Hänen mielestään tilanne on siinä mielessä hyvä, että laki on vielä auki ja siihen voi tehdä muutoksia.

8:07

– Ensimmäiseksi pitää arvioida, tarvitaanko mitään muutoksia tai lisäyksiä, ja sen jälkeen, mitä ne ovat, hän kommentoi lausuntoja, joiden mukaan tiedustelulaissa pitäisi huomioida tietojen suojaaminen.

Helsingin Sanomien tiedustelulakiuutisen tutkinnassa epäiltynä rikosnimikkeenä on turvallisuussalaisuuden paljastamisen lisäksi virkasalaisuuden rikkominen, keskusrikospoliisi tiedotti tänään.

Tutkinta alkoi, kun Puolustusvoimat teki tutkintapyynnön Helsingin Sanomien salaisiin asiakirjoihin perustuneesta uutisesta.

10:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.