Risikko toivoo KRP:lle työrauhaa: Vuodolla voi olla vaikutusta lakeihin

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) haluaa antaa keskusrikospoliisin (KRP) tutkijoille työrauhan HS:n tiedustelu-uutisen käsittelyssä. Hänen mielestään asia on tutkittava perusteellisesti muun muassa siksi, että sillä saattaa olla vaikutusta tiedustelulakeihin, joiden valmistelu on loppumetreillä.

Risikon on määrä tänään keskustella yksityiskohdista keskusrikospoliisin kanssa.

– Jos eduskunta haluaa selvityksen, se ilman muuta tehdään, hän sanoo.

Oliko oikein vuotaa salaisia tietoja? 7:59

Entinen sisäministeri ja puolustusvaliokunnan varajäsen Päivi Räsänen (kd.) on vaatinut, että puolustusministerin olisi hyvä informoida puolustusvaliokuntaa vielä ennen joulua.

– Tässä vaiheessa ei ole vielä mitään muuta sen kummempaa kerrottavaa kuin mitä julkisuudessakin on ollut. Keskusrikospoliisi kertoo kyllä kaiken, mitä pystyy, Risikko huomauttaa.

Risikko ei osaa vielä sanoa, millaisia vaikutuksia tapauksella voisi tiedustelulakiin olla. Hänen mielestään tilanne on siinä mielessä hyvä, että laki on vielä auki ja siihen voi tehdä muutoksia.

Mitä rikosoikeus sanoo tietovuodosta? 1/2 8:07

– Ensimmäiseksi pitää arvioida, tarvitaanko mitään muutoksia tai lisäyksiä, ja sen jälkeen, mitä ne ovat, hän kommentoi lausuntoja, joiden mukaan tiedustelulaissa pitäisi huomioida tietojen suojaaminen.

Helsingin Sanomien tiedustelulakiuutisen tutkinnassa epäiltynä rikosnimikkeenä on turvallisuussalaisuuden paljastamisen lisäksi virkasalaisuuden rikkominen, keskusrikospoliisi tiedotti tänään.

Tutkinta alkoi, kun Puolustusvoimat teki tutkintapyynnön Helsingin Sanomien salaisiin asiakirjoihin perustuneesta uutisesta.

Mitä rikosoikeus sanoo tietovuodosta? 2/2 10:02

Lue myös:

    Uusimmat