Mainos

Rintasyövän korjausleikkaus turvallinen

(MTV3/Miia Parviainen)

Välitön rekonstruktio rinnanpoiston yhteydessä on myös taloudellisesti ja inhimillisesti ylivertainen menetelmä. Potilas selviää kahden suuren leikkauksen sijaan yhdellä leikkauksella.

Välitön korjausleikkaus rinnanpoiston yhteydessä on turvallista. Perjantaina Helsingin yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus osoittaa, että välittömästi rintasyöpäleikkauksen jälkeen tehty rintakonstruktio ei lisää rintasyövän uusiutumisen riskiä.

Lääketieteen lisensiaatti Tuomo Meretoja tutki väitöstyössään ihoa säästävän rinnapoiston kirurgista ja syövänhoidollista turvallisuutta.

- Tässä on tutkittu näitä välittömiä rintarekonstruktioita, mitkä tarkoittaa sitä, että samassa yhteydessä kun leikataan rintasyöpä potilaalta, niin rakennetaan sitten uusi rinta. Ja tässä väitöstutkimuksessa käytiin läpi tätä potilasmateriaalia näistä potilaista, joita Helsingin ja Uudenmaan seudulla on leikattu ja todettiin, että tulokset on oikein hyviä, että kysymyksessä on turvallinen menetelmä sekä kirurgisesti että syövänhoidollisesti.

Välitön rekonstruktio rinnanpoiston yhteydessä on myös taloudellisesti ja inhimillisesti ylivertainen menetelmä, koska potilas selviää kahden suuren leikkauksen sijaan yhdellä leikkauksella.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä länsimaissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.