Rintaruokintakuvat sensuroitiin Facebookista: Mitä tekivät äidit?

Äidit ympäri maailmaa ovat tuohtuneet yhteisöpalvelu Facebookille, koska palvelu on poistattanut kuvia joissa äidit imettävät lapsiaan. Äidit ovatkin nyt osoittaneet mieltään asiaa vastaan järjestämällä imetysmielenosoituksia Facebookin toimistojen ulkopuolella.

Facebook on jo vuosia sitten luopunut käytännöstä, jonka mukaan imettämiskuvissa näkyvä paljas rinta on sopimaton. Facebookin uudistuneisiin periaatteisiin kuuluu, että rintaruokintakuvat saavat olla palvelussa niin kauan kuin ne eivät näytä paljasta rintaa ilman vauvan ruokintaa. Tästä huolimatta jotkut Facebookin työntekijöistä ovat poistaneet rintaruokintakuvia netistä näytettäväksi sopimattomina.

Äidit ovat nyt ryhtyneet protestoimaan asiaa vastaan järjestämällä imetysmielenosoituksia Facebookin toimistojen edustajalla ympäri maailmaa.

Vancouverilainen imetysaktivisti ja kolmen lapsen äiti Emma Kwasnica sanoo, että viiden vuoden aikana hänen Facebook-tilinsä on suljettu neljä kertaa ja hänen sivuiltaan on poistettu kaiken kaikkiaan 30 sopimattomaksi määriteltyä kuvaa. Kwasnican mukaan lasten ruokkiminen on luonnollinen ja arkipäiväinen asia ja kuvien poistaminen Facebookista syrjintää.

Facebook selitti ensin kuvien poiston olevan vain inhimillinen virhe, mutta kaksi viikkoa sitten Facebook esitti Kwasnicalle virallisen anteeksipyynnön. Kwasnica on silti tyytymätön yhteisöpalvelun toimintaan ja toivoo sen kouluttavan työtekijöitään empaattisemmiksi.

– Miksi kukaan jakaa ylipäätään mitään Facebookissa? Ihmiset jakavat jokapäiväisen elämänsä Facebookissa: ruokansa, ruokailupaikkansa, kuvat, joissa he syöttävät lapsille spagettia. Meidän mielestämme rintaruokinta on sama asia kuin jos syöttäisimme lapsiamme normaalisti ruoalla, Kwasnica selvittää.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa kertoi Digitoday.fi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja