Riistarisottoa kesän ruokajuhlaan

Riistarisotto (4 annosta)

100 g riistaa esim. riekkoa tai kyyhkystä1/2 tl mustapippuria2 rkl valkoviiniä4 salottisipulia1 valkosipulinkynsi3 rkl oliiviöljyä 1 kanaliemikuutio tai 2 dl vahvaa riistalientä300 g risottoriisiä1 pullo Nikolai-olutta2 dl vettä tai kanalientä1 tl suolaa1 dl kermaaKoristeluun:rucolasalaattiaherneenversojaoliiveja

1. Ruskista lintu voi-öljyseoksessa. Mausta mustapippurilla ja valkoviinillä. Kypsennä lintu kuvun alla uunissa, ja leikkaa liha irti.

2. Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää riisi ja kuumenna. Kun riisit ritisevät, lisää osa oluesta (1/3) ja puolet vedestä. Keitä 10 minuuttia ja lisää loppu olut ja vesi. Sekoita. Hauduta vielä 6-8 minuuttia, tai kunnes riisit ovat turvonnet. Lisää lopuksi suola, kerma ja paloiteltu riista. Jätä muutama lihapala koristeeksi. Sekoita.

3. Kaada risotto muovikelmulla vuorattuihin kulhoihin ja kumoa kulhot rucolasalaatilla ja herneenversoilla peitetyille lautasille. Koristele annokset riistalla ja oliiveilla.

Aterian ruokajuomaksi sopii täyteläinen ja tyylikäs Nikolai-olut.

VinkitVoit myös keittää linnun ja käyttää kokoon keitetyn keitinliemen risoton nesteeksi (4 dl).

Riistan sijaan voit käyttää yhden broilerin rintaleikkeen. Keitä luista maukas liemi!

Lue myös:

    Uusimmat