Mainos

Riikka Kuoppala kilpailee kansainvälisestä taidepalkinnosta

Kuvataiteilija Riikka Kuoppala (s. 1980) on valittu ainoana suomalaisena ehdolle Kööpenhaminan Kunsthal Charlottenborgin Spring Exhibitionin juryn palkintoon.

Kuoppalalta on maaliskuussa avautuvassa näyttelyssä esillä kaksi teosta, lyhytelokuva Palavan kaupungin alla ja videoteos No Signs of Fear. Palavan kaupungin alla -teoksesta muokattu videoinstallaatio on esillä Forum Boxissa 27. helmikuuta asti.

Palavan kaupungin alla kertoo sodan merkeistä Helsingin arkkitehtuurissa ja ihmisten mielissä. No Signs of Fear puolestaan kuvaa nuoren amerikkalaisnaisen kamppailua maailman tapahtumien ja oman historiansa kanssa.

Spring Exhibition on Kööpenhaminan keskustassa vuodesta 1857 asti järjestetty jurytettu kansainvälinen näyttely. Pohjoismaisista taiteilijoista ja kuraattoreista koostuva, vuosittain vaihtuva jury on valinnut Charlottenborgin näyttelyyn teoksia noin 50 taiteilijalta. Heistä 10 on lisäksi ehdolla palkintoon. Näyttelyn muut suomalaiset taiteilijat ovat Aki Turunen ja Päivi Koskinen.

Riikka Kuoppala valmistui kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta syksyllä 2007 ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta keväällä 2010. Kuoppalan teoksia on esitetty esimerkiksi New Yorkin modernin taiteen museossa MoMA:ssa Arctic Hysteria Onscreen -näytöksessä, Start Point Prize 2010 -näyttelyssä GASK Museum of Fine Artissa, Nuoret 2009 -näyttelyssä Helsingin Taidehallissa, Ateneumin taidemuseossa, Oberhausenin ja Tampereen elokuvafestivaaleilla sekä Barcelonan Loop -videotaidefestivaalilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.